Att vara fadder

Som Barnfadder i Plan har du kontakt med ett barn. Det är en fantastisk chans att få inblick i ett liv som på många sätt skiljer sig från ditt liv här i Sverige.

Vad bidrar jag till?
Vi arbetar med att förbättra livsvillkoren för alla barn och se till att alla barns rättigheter respekteras. Med ditt bidrags hjälp kan vi göra just det; ge fler barn och deras familjer en möjlighet att skapa sig ett bättre liv. Genom fadderskapet hoppas Plan även öka förståelsen mellan olika kulturer. Du får möjlighet att brevväxla med fadderbarnet och får inblick i ett liv som på många sätt skiljer sig från ditt liv.

Går mitt bidrag direkt till barnet?
Nej, ditt bidrag går till olika projekt i området där barnet bor och på så sätt kommer det hela samhället till godo. Om pengarna skickas direkt till barnen och deras familjer uppstår det lätt orättvisor och avundsjuka.Genom att stödja alla som bor i samhället till att själva ta ansvar för områdets utveckling tror vi att ditt bidrag, och vårt gemensamma arbete, får betydelse för många fler och för en längre tid.

Vad kostar det?
Du ger 200 kronor eller mer varje månad och får information om ett barn och hans/hennes familj. Du får också regelbundna rapporter från det land och den region där fadderbarnet bor. Fyra gånger om året får du vår tidning, Barnens Framtid, hem i brevlådan.

Jämnårigt fadderbarn för dig som har barn eller för dig som är under 18
Är du under 18 år eller har du egna barn och är intresserad av att ha kontakt med ett fadderbarn i samma ålder? Kontakta oss direkt så hjälper vi dig! Mejla fadder@plansverige.org eller ring oss på 08-58 77 55 00.

Tänk på att du som är under 18 år behöver ha målsmans godkännande för att kunna bli fadder.

Projekt, resultat och karta

Att vara temafadder

Vill du bidra till ett viktigt utvecklingsprojekt? Men känner att du inte har tid att ha kontakt med ett barn? Som temafadder stödjer du olika utvecklingsprojekt inom ett visst tema. Vilka projekt pengarna går till och i vilka länder ändras över tid, allt eftersom behoven runt om i världen förändras. Här kan du läsa mer om våra olika temaprojekt, resultat och vad du som fadder bidrar till;