Istället för att ge julklappar till kunder och personal valde NCC under julen 2017 att dela ut totalt 1 miljon kronor till tre organisationer vars arbete fokuserar på barn. Hur gåvan skulle fördelas fick de anställda och kunderna själva vara med och bestämma.

DIT behovet är störst

– Istället för att skicka julklappar ger vi till dem som behöver det mest: barn i utsatta områden. Vi har valt ut tre organisationer som arbetar för att öka hälsa, trygghet och kunskap för dem som lever i flykt och fattigdom, säger Håkan Broman tillförordnad koncernchef för NCC.

Utöver Plan International Sverige är de övriga organisationer som valts ut som mottagare av julgåvan Läkare utan gränser och UNICEF. Gemensamt för de tre nominerade verksamheterna är att de främst riktar sitt arbete mot barn.

SKOLSTIPENDER FÖRÄNDRAR

NCC valde att stödja Plan Internationals arbete med att ge fler barn, och framför allt flickor, i några av Guatemalas fattigaste regioner möjlighet att gå i skolan. Att  gå i skolan och få en utbildning ger barn och flickor större möjlighet att själva kunna bestämma över sina liv – dessutom bidrar Plan Internationals arbete till att unga flickor löper mindre risk att bli barnmammor att eller bli bortgifta.

– Vi ser ett stort engagemang både hos våra medarbetare och kunder som har varit med och valt den organisation de anser ska få det största bidraget. I år blev det Läkare utan gränser. Alla tre organisationer utför ett mycket betydelsefullt arbete där de verkar, säger Ann-Lindell Saeby, EVP & Head of Corporate Relations på NCC.

Har du frågor om Plans skolstipendier i Guatemala är du välkommen att höra av dig till Olof Nauclér.