Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–15.00
Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Alla flickor är

Värda en skolavslutning

Kan du inte se hela varukorgen? Prova att scrolla/swipea till höger i tabellen ovan.

Stöd vårt arbete så fler flickor kan fortsätta sin skolgång

Sverige

Kontaktuppgifter

Genom att slutföra köpet bekräftar jag att jag tagit del av Plan Internationals integritetspolicy

Utbildning förändrar allt

Plan International kämpar för att flickor och pojkar ska få samma möjligheter i livet. När flickor får gå i skolan, får de makt över sina liv. I COVID-19 pandemins spår riskerar miljontals flickor att inte få återvända till skolan. Ditt företag kan se till att fler flickor får en skolavslutning, och möjlighet till ett sommarlov utan oro för att bli bortgifta eller bli föräldrar när de själva är barn. Utbildning förändrar allt – med utbildning kan flickor ta makten över sina liv och ta sig ur fattigdom.

Framtid börjar med flickors utbildning

Plan International jobbar på gräsrotsnivå med barn, deras familjer och lokala beslutsfattare. Vi ser till att barn får gå i skolan, oavsett deras familjers ekonomi, om de växer upp i ett flyktingläger eller om de utsatts för en naturkatastrof. Ge ert bidrag idag och hjälp oss ge alla flickor en skolavslutning. Genom att ge en en gåva kan ert företag hjälpa några av de 130 miljoner flickor som inte går i skolan att förverkliga sina drömmar och få en ljusare framtid.

En gåva om 25 000 kronor bidrar till att 30 flickor – en hel skolklass – får fullfölja sin utbildning. För 250 000 kronor stödjer ni så många flickor att det motsvarar en hel skola. Som tack för ert stöd får ni, utöver information om vad pengarna går till, kommunikationsmaterial för sociala medier, er hemsida och era e-post signaturer.

Så drabbas flickor

  • När ekonomin försämras gifts fler flickor bort för att familjen ska få en person mindre att försörja. Många flickor blir gravida. När barnäktenskap och tonårsgraviditeter ökar avslutar många flickorna sin skolgång.
  • När svaga hälso- och vårdsystem ställer om för att hantera virusutbrottet minskas tillgången till annan vård. Flickor och unga kvinnor får sämre tillgång till ungdomsmottagningar, mödravård och säkra aborter.
  • Många hem är inte den trygga plats de borde vara. Våldet mot flickor ökar när de tvingas i karantän med sina förövare. Skolan är för många av världens flickor den enda trygga platsen och den enda plats där de får ett näringsrikt mål mat.

Vad gör Plan International?

  • Studier säger att COVID-19 kan resultera i 13 miljoner barnäktenskap. Plan International utbildar familjer och flickor och jobbar med religiösa ledare, pojkar och män för att alla flickor ska få återvända till skolan, även gifta flickor och unga mödrar.
  • Plan International verkar för att barn i nedstängda skolor ska kunna fortsätta sitt lärande genom att skapa undervisningsmaterial för hemstudier, ha TV-sända lektioner och stötta självstudier via telefon och sociala medier.
Bertha 19 år, Malawi

Mannen som gifte sig med mig var tio år äldre än mig. Jag visste inte att jag hade rätt att säga nej till sex. Det var så jag blev gravid. Jag kände mig så isolerad för ingen stöttade mig. Då jag anslöt mig till Plan Internationals Youth Friendly Corner fick jag veta att jag kunde återvända till skolan och avsluta min utbildning. De informerade mig om att jag trots att jag var gift kunde avsluta mitt äktenskap och återvända till mina föräldrar. Och bara sådär…, plötsligt var jag fri från övergreppen.

Hör gärna av er till Anna om ni har frågor eller vill veta mer!

Anna Willix
Business Development Manager
anna.willix@plansverige.org
076-696 47 18

Anmäl er till vårt nyhetsbrev