Bli fadder

Telefontider givarservice:
Måndag–torsdag 10.00–15.00
Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Snatch Collective vill skapa en mer jämställd framtid. Dels genom att bidra ekonomiskt till organisationer som arbetar med flickors och kvinnors rättigheter och hälsa, och dels med produkter där slagkraftiga budskap leder till samtal och förändring av attityder. Snatch Collective skänker oavkortat 10 % av all försäljning (100 % av vinsten) direkt till Plan Internationals arbete för flickor och kvinnors rättigheter.

Från smaklösa kommentarer och grova övergrepp till skev lagstiftning och inhumana livsförhållanden; runt om i världen har flickor och kvinnor i alla tider tvingats utstå oförrätter och inskränkningar. De fyra vännerna Ann Söderlund, Malin Grundström, Caroline Persson och Ninni Esseen fick nog av hur trögt vi närmar oss jämställdhet mellan könen och bestämde sig för att agera.

Resultatet blev Snatch Collective – en rörelse som ska bryta tabun och göra oss alla till bättre förebilder för dagens och morgondagens flickor och pojkar. Det är en rörelse som inte bara lyfter systerskapet, utan också broderskap och syskonskap. För att skapa ordentlig förändring behöver vi få med ALLA på tåget.

Vännerna som utgör Snatch Collective kompletterar varandra med lång erfarenhet inom allt från pr, marknadsföring och försäljning till design och startups. Samtidigt förenas de i ett starkt engagemang för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Genom försäljning av egendesignade produkter stöttar Snatch Collective organisationer som arbetar med frågorna de själva brinner för.

Inför Internationella Mensdagen den 28 maj utökar Snatch Collective sin kollektion för att belysa de föreställningar och tabun som finns kring mens. Produkterna blir snackisar i sig. Vad menas med ”Anything you can do I can do bleeding”? Kan vi vända attityder kring mens från äckligt till mäktigt? Snatch Collective lyfter frågor som de här i både egna kanaler och via sitt nätverk.

– Snatch Collective är ett fantastiskt initiativ och vi delar verkligen deras vision. Socialt entreprenörskap av det här slaget är särskilt viktigt nu när effekterna av pandemin slår så kraftigt mot flickor och unga kvinnor världen över. Vi är helt enkelt både stolta och glada över det här samarbetet, säger Jessica Eriksson, Business Development Manager på Plan International Sverige.

– Flickor och kvinnor över hela världen drabbas hårt av skeva föreställningar och traditioner kring mens. Oavsett om det gäller de attityder vi ser i vårt samhälle eller om det gäller de uråldriga seder vi ser runtom i världen så är kunskap vägen till förändring, säger Ninni Esseen, pressansvarig på Snatch Collective.

Besök snatchcollective.com för att läsa mer om rörelsen och ta del av deras kollektion.