eller

Hur gör jag en extra insättning till mitt fadderbarn?

3
hej, jag undrar om det är möjligt att göra en extra insättning till mitt fadderbarn som en julgåva?

Tänker att detta kan vara lämpligare än att skicka en gåva, som jag dessutom läst inte kommer att vara möjligt från och med 2020.

Vänliga hälsningar
Emilie
4 dec. 2019
PI_Logo_RGB_blue
Hej Emilie,

Tack för ditt meddelande!

Vad fint att höra om ditt engagemang och att du vill göra en extra insättning. Du alltid sätta in valfri summa på vårt Plusgirokonto 900731-1 och uppge ditt faddernummer som referens/meddelande istället för OCR-nummer. Då bokas pengarna på ditt fadderskap precis som vanligt.

Som du säkert redan vet arbetar Plan International med utvecklingsprojekt i de områden där fadderbarnen bor. Det innebär att fadderbidraget går till de projekt som bedrivs där fadderbarnet bor men inte direkt till barnet och familjen. Därmed kommer den extra insättningen bokas in på projekten i området där ditt fadderbarn bor, och inte ges direkt till fadderbarnet. Anledningen till att det inte är möjligt att ge direktbidrag är att Plan International arbetar på ett långsiktigt sätt med målet att varje område ska kunna klara sig på egen hand efter att de olika utvecklingsprojekten genomförts. På så sätt skapar vi ingen beroenderelation mellan fadder och fadderbarn på grund av enskilda bidrag/gåvor. Plan International jobbar alltså för alla barn i området.

Hoppas att detta besvarade din fundering och du är alltid varmt välkommen att kontakta oss igen!

Med vänlig hälsning,
Isabella
PI_Logo_RGB_blue
5 dec. 2019
Hejsan
Jag har läst svaret ovan och undrar om det alltså inte går att ge en liten gåva direkt till mitt eget fadderbarn. Jag förstår ju att jag inte kan skicka något men skulle vara kul att kunna ge en gåva till tex pennor, papper och kritor vilket ofta kan ge barn stora möjlighet att utvecklas
Marie Pantzar
Marie Pantzar
22 sep. 2022
PI_Logo_RGB_blue
Hej Marie,

Tack för ditt meddelande!

Det är fint att höra att du vill skicka en gåva till ditt fadderbarn. Plan International Sverige tar dock inte emot gåvor/material för att sedan skicka vidare till fadderbarnen. Vi arbetar istället på plats och möter barn, unga och deras familjer och gör inköpen lokalt både för att stötta lokalt och se till att resurserna går dit där det finns behov vid just det tillfället.

Som ovan nämnt är det inte heller längre möjligt att skicka gåvor till fadderbarn. Detta beslut har tagits i samråd med barn, familjer och volontärer inom vår verksamhet för att barnen vi arbetar för och med ska gynnas på allra bästa sätt. Fadderbarnen bor även ofta i svårtillgängliga områden med bristande infrastruktur vilket innebär en utmaning för våra kollegor på de lokala Plankontoren då de många gånger måste ta sig fram till fots när de ska frakta gåvorna. Policyn har även tagits fram för att undvika orättvisor mellan fadderbarnen då många fadderbarn inte har faddrar som skickar gåvor.

Som barnfadder uppmuntrar vi dig till att skriva brev, skicka vykort, foton och etcetera. Detta på grund av att det nyligen genomfördes en oberoende analys av vår fadderbarnsverksamhet baserad på över 12 miljoner enkäter genomförda sedan 2006. Den visade bland annat att brevväxling bidrar till stärkt självkänsla bland barnen och att fler barn går i skolan i områden där Plan International verkar och därför är just brevväxling något vi uppmuntrar. Brev kan även skickas via Min sida
PI_Logo_RGB_blue
Mary
Mary Ekonomihandläggare
22 sep. 2022
Kommentera eller

Ställ en fråga om inlägget

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.