– För tre år sedan vändes mitt liv upp och ned när jag blev tvingad att gifta mig med en man mot min vilja, säger Falmata, som har förlorat sina föräldrar och tvingats fly sitt hem för att leva med sina morföräldrar. Hennes situation liknar många andra tonårsflickors, en av de mest utsatta grupperna i Boko Haram-krisen.
Falmata är 16 år och har aldrig gått i skolan. Hon lever under ett konstant hot om våld. Hennes make slår henne regelbundet och undanhåller mat från henne. Flera gånger har hon försökt att fly till sina morföräldrar men hennes man tvingar henne alltid tillbaka och utsätter henne för förolämpningar och straff för att hon försökt lämna honom.
– Vi har inte tillräckligt med pengar för att betala tillbaka brudgiften. Varje gång jag tvingas tillbaka till hans hem är jag rädd eftersom han misshandlar mig så grovt och tvingar mig att göra saker jag inte vill med honom, säger Falmata.
Att betala hemgift är en djupt rotad sedvänja i landet. Familjen får något av den tilltänkta makens familj i utbyte mot att han får gifta sig med deras dotter.
Niger är det land som har högst andel barnäktenskap i världen. Enligt Plan Internationals rapport om tonårsflickor i kriser och konflikter gifter sig tre av fyra innan de är 18 år. I Diffaregionen, där Falmata bor, befaras andelen barnäktenskap vara ännu högre.
För att säkerställa att alla flickor och kvinnor ska ha möjligheten att anmäla om de blivit utsatta för våld och samtidigt få stöd har Plan International byggt flera mobila enheter runt om på landsbygden. Det var till en sådan enhet som Falmata kom och berättade sin historia för en av våra rådgivare.
Vi ser nu till att Falmata får det psykosociala stöd hon behöver. Vi har också uppmuntrat henne att gå med i en av våra ungdomsklubbar där hon kan träffa andra tonåringar och få kunkaper för att kunna tjäna pengar på ett bra jobb och ta plats och påverka samhället på ett positivt sätt. Vänskapsrelationerna med andra unga hjälper henne att hantera den stress hon känner inför sin situation.
Falmata är fortfarande gift med mannen eftersom hennes familj inte har råd att betala hemgiften. Fram tills att den är betald vägrar hennes man att skilja sig från henne. Trots det känner sig Falmata optimistisk inför att hon en dag ska bli fri.
– Med det stöd jag har fått känner jag mig mer självsäker och hoppfull om att jag en dag ska ta mig ur den här svåra situationen. Jag vill starta min egen affärsverksamhet och sälja kläder så att jag kan bli ekonomiskt oberoende och själv betala tillbaka min hemgift, säger hon.