För företag

Att stödja Plan innebär att stödja effektivt och långsiktigt utvecklingsarbete på gräsrotsnivå som syftar till att barn och ungdomar ska få tillgång till de rättigheter som barnkonventionen definierar.

Läs om våra globala partnerskap.

Bli strategisk partner

Som strategisk partner till Plan ser vi gärna att ert åtagande löper under minst två år, då projekt tar tid att genomföra och för att vi ska kunna redovisa resultat från Plans arbete i fält. Då projektets natur varierar stort, vill vi ta ett personligt möte med er för att kunna skräddarsy en lösning som passar er bäst, och som går hand i hand med det arbete som Plan bedriver.

Bli projektföretag

Vi tror att ett partnerskap med Plan kan vara ett sätt för företag att öka engagemanget och motivationen hos de anställda. Vi deltar gärna i olika personalevenemang med vår expertkompetens. Ni har också möjlighet att erbjuda anställda att bli temafaddrar och engagera er tillsammans. Personalen får ett personligt fadderskap kopplat till något av Plans teman - flicka, minoritet, skola eller katastrof.

Bli fadderföretag

Många företag väljer idag att bli fadderföretag hos Plan till ett eller flera barn. I vissa fall väljer företagen att ha ett fadderbarn per anställd, i andra fall stödjer företaget ett eller fler barn tillsammans med en fast summa per månad eller år.

Bli vänföretag

Som vänföretag till Plan visar ni att ni bryr er. Det är ett sätt att kombinera framgångsrikt och ansvarsfullt företagande där ni bland annat årligen får en resultatrapport för det tematiska område som företaget stödjer och ert företagsnamn ligger synligt på plansverige.org.

CSR

Att företag tar socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar, det vill säga Corporate Social Responsibility (CSR) är inget nytt. Dagens investerare, konsumenter och medarbetare förväntar sig att företag tar ansvar, samt har kunskap och beredskap i de fall verksamheten visar sig ha negativ påverkan på människor och miljö.

Policy

För Plan är inte endast det ekonomiska bidraget viktigt, vi vill samarbeta med företag som tar sitt ansvar och respekterar de mänskliga rättigheterna. Här kan du läsa vilka villkor som gäller för företag som samarbetar med Plan Sverige.

Ge en julgåva till världens flickor

66 miljoner flickor i världen saknar grundläggande utbildning och denna diskriminering av flickor är en av orsakerna till världens fattigdom. Att stödja flickors utbildning är bland de bästa investeringarna vi kan göra för att utrota fattigdomen. Era företagsgåvor under julen 2013 kan förändra framtiden. Låt årets julklapp till kunder och anställda förändra framtiden.