Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

annorlunda doppresenter

Fira det nyfödda barnet genom att stödja barns rättigheter. Med en dopgåva från Plan International bidrar du till arbetet för att alla barn ska få samma tillgång till skydd, hälsovård och utbildning. 

Se alla gåvor

Ge bort ett fint gåvobevis i doppresent

När du köper en gåva i vår gåvoshop får du ett gåvobevis skickat till din mejl. Du kan själv skriva ut gåvobeviset det blir en fin doppresent. Det finns flera gåvor att välja på, du kan till exempel ge bort en dopgåva som innebär att en flicka får lära sig läsa.

Välj en gåva i gåvoshopen, sedan kan du själv utforma gåvobeviset genom att välja mellan fyra motiv och skriva en personlig hälsning till barnet eller föräldrarna.

Till gåvoshopen

Gåvobevis för doppresent

Annorlunda doppresenter – en guide

Ska du dop och letar efter en annorlunda present? har du kommit helt rätt! Här är en guide med annorlunda doppresenter. Välj en gåva som gör skillnad för barn runt om I världen. 

Plan International arbetar för att barn ska tillgång till allt som de har rätt till, som utbildning, hälsovård och skydd mot våld. I vår gåvoshop kan du till exempel stödja utbildning för flickor, insatser för barn flykt och projekt för flickors rättigheter.  

 

Doppresent - Plan International

Ge ett fadderskap i doppresent

Som fadder stödjer du Plan Internationals arbete med en gåva varje månad. Ditt bidrag gör att vi kan arbeta långsiktigt för att stärka barns rättigheter. Välj om du vill bli Barnfadder till ett barn i Afrika, Asien eller Latinamerika eller om du hellre stödjer våra projekt för flickors rättigheter eller vårt katastrofarbete. Vad du än väljer är du med och ger barn en bättre framtid.

  • Barnfadder: ditt stöd till området där fadderbarnet bor genom lokala projekt som Plan International bedriver. Du får chansen att brevväxla med ditt fadderbarn.
  • Flickafadder: du stödjer projekt vars syfte är att stärka flickors rättigheter och lika villkor. Du har inget eget fadderbarn men är med och skapar förändring för flickor.
  • Katastroffadder: du stöttar både vårt förebyggande katastrofarbete och det arbete som behövs på plats vid en katastrof.

Ge bort fadderskap

Om Plan International

Plan International är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 75 länder. Vi arbetar på uppdrag av barn för att stärka deras rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras.

Läs mer 

Grundad 1937

Vi arbetar för barns rättigheter över hela världen

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International som arbetar för barns rättigheter över hela världen. Vi arbetar för att stärka barns rättigheter och har ett särskilt fokus på flickors rättigheter, eftersom de diskrimineras både på grund av sin ålder och sitt kön. Plan International är partipolitiskt och religiöst oberoende och utgår från FN:s barnkonvention i allt sitt arbete.

Vi arbetar med flickor och pojkar, män och kvinnor, religiösa, traditionella och lokala ledare och beslutsfattare för att förändra beteenden och attityder. Vi arbetar långsiktigt och finns på plats både före, under och efter kriser och konflikter. Dessutom kämpar vi aktivt för att alla länder i världen ska se till barnens bästa.

Vår högsta prioritet som organisation är att skydda barn och unga mot alla former av våld. Det är vår skyldighet att säkerställa att vi, våra arbetsmetoder och alla som representerar oss inte på något sätt skadar, kränker eller utsätter barn och unga för risk att drabbas av någon form av våld.

Läs också:

Ge bort en annorlunda dopgåva

I stället för att köpa prylar kan du välja en doppresent som gör skillnad för barn runt om i världen. Välj en gåva i vår gåvoshop och få ett fint gåvobevis att ge bort i doppresent. Då stödjer du samtidigt Plan Internationals arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor. 

Se alla dopgåvor