Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Amenas insamling för flickors framtid

“Rädsla, otrygghet och tomhet. Jag kände alla jobbiga känslor ett barn kan känna på en och samma gång. Vi hann inte säga hej då till vänner och familj. Genom att bidra till min insamling gör du världen bättre för flickor och barn som tvingas på flykt.”

Swisha nu

Just nu befinner sig rekordmånga människor på flykt – varav nästan hälften är barn. Barn har förlorat sina hem och sina familjemedlemmar. Risken för barnäktenskap, våld och övergrepp ökar, särskilt för flickor.

Du bidrar till att:

  • Barn får mat, vatten och utbildning
  • Stoppa barnäktenskap
  • Skydda flickor från våld och övergrepp

Din gåva används alltid där den behövs som mest.

13 376

kr insamlat
Mål: 30 000 kr
Belopp
Minsta belopp 75 kr

Genom att gå vidare bekräftar du att du tagit del av Plan International Sveriges integritetspolicy, som beskriver hur dina personuppgifter behandlas.

Godkänn i Swish-appen

Öppna Swish på din mobil och följ anvisningarna.

swish logo

Tack för att du bidrar till min insamling!

Hälsningar, Amena

Klicka här för att läsa mer om hur Plan International stöttar barn i katastrofer och hur ditt bidrag gör skillnad.

 

Amena startar insamling i samband med låtsläpp

Artisten och låtskrivaren Amena, 22 år trollband Idoljuryn 2021 och har sedan dess stått på scen med bland annat Håkan Hellström. Nu släpps titellåten Empty till Amenas kommande debutalbum, som handlar om hennes egen flykt från Jemen. I samband med låtsläppet lanserar Amena en insamling tillsammans med oss.

“empty handlar om natten då vi flydde”

Amena beskriver sin barndom i Jemen som lycklig med många vänner, och fri från krig. Men när Amena var 14 år eskalerade oroligheterna. Över en natt tvingades hennes föräldrar att ta det svåra beslutet att fly. Det enda Amena fick med sig från sitt hemland var musiken och sin röst.

“Vi hann inte säga hej då till vänner och familj. Jag slets upp från min trygghet och hade inget annat än mig själv och mina tankar. Som barn var det svårt att förstå vad som hände, att skriva Empty har för mig varit ett sätt att få ur mig de jobbiga tankarna, låta känslorna komma fram och hantera dem.”

För Amena betyder musik frihet. Hon vill skriva texter som ger hopp och har en mening. Med låten Empty hoppas Amena kunna öka förståelsen för hur det är att fly på grund av krig. Samtidigt vill hon kunna hjälpa andra som är i samma situation som hon varit i.

“Jag brinner för flickor och barn som lever i utsatthet. Tillsammans med Plan International, och med min insamling, vill jag hjälpa till att göra världen till en bättre plats för dem.”
Läs mer

du kan förändra flickors framtid

Världen över tvingas flickor gifta sig och sluta skolan. De riskerar att bli gravida och föda barn, trots att de själva bara är barn. Det gäller särskilt de flickor som befinner sig på flykt.

För de barnen har flykten ofta inneburit att deras trygghet har raserats, och många har förlorat eller separerats från sin familj. Då ökar risken att utsättas för övergrepp, exploatering och barnäktenskap.

För att skapa verklig skillnad behöver synen på flickor förändras, och flickors möjlighet att bestämma över sina egna liv öka. Som en av världens största barnrättsorganisationer vet vi att arbetet för jämställdhet måste börja tidigt – redan från dag ett.

Tillsammans kan vi förändra flickors framtid.

Laila, 18 år, tar med kusinen Munaza till toaletten i flyktinglägret i Bangladesh.

Var med du också!