Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Akut insamling

hjälp barnen i gaza

Ge livräddande nödhjälp till barnen som drabbas av krisen i Gaza. Barn är offer i vuxnas krig och måste alltid skyddas. Du kan rädda liv – varje bidrag räknas!

swisha ditt stöd

Din gåva används alltid där den behövs som mest.

Belopp
Minsta belopp 75 kr

Genom att gå vidare bekräftar du att du tagit del av vår integritetspolicy, som beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter.

Godkänn i Swish-appen

Öppna Swish på din mobil och följ anvisningarna.

swish logo

 

Tack för ditt bidrag, din insats räddar liv!

BlI fadder!

Ett barn gungar mitt i pågående konflikter i Gaza.

HUMANITÄR KATASTROF I GAZA

Det eskalerande våldet i Israel och Gaza har redan krävt tusentals liv. Barn drabbas hårdast – nästan hälften av befolkningen i Gaza är barn under 15 år. Flera hundra skolor har bombats.

Alla barn har rätt till skydd och ett liv fritt från våld. Alla parter i konflikten måste se till att internationell humanitär rätt följs, och säkerställa fri tillgång till livräddande nödhjälp för dem som behöver det.

VI hjälper BARNEN i gaza

Med hjälp av partnerorganisationer finns vi på plats i Gaza och stöttar barn och deras familjer med humanitär hjälp och förnödenheter. I dagsläget är tillgången till Gaza mycket begränsad, och få leveranser släpps in. Situationen är akut och mer hjälp måste nå fram för att rädda liv.

Plan International finns även på plats i grannländerna för att stötta de barn och familjer som drabbas av konflikten. Samtidigt arbetar vi med att bygga upp krisberedskapen i närområdena.

I kriser och konflikter arbetar vi för att:

  • skydda barn från våld och övergrepp
  • ge livsviktig nödhjälp
  • ge psykosocialt stöd till barn så att de kan bearbeta sina upplevelser
  • ge kontantstöd som täcker grundläggande behov för de drabbade
  • se till att barn kan fortsätta gå i skolan

ETT LIVSVIKTIGT FADDERSKAP

Som Katastroffader gör du det möjligt för oss att stötta de som behöver det som mest, där läget är akut. Just nu fokuserar vi extra mycket på barn och familjer som drabbas av det eskalerande våldet i Gaza. Samtidigt fortsätter vårt katastrofarbete i andra länder, exempelvis med att stötta barnen som drabbas av kriget i Ukraina och hungersnöden på Afrikas horn. Som fadder bidrar du till en långsiktig förändring både före, under och efter en katastrof.

Ditt bidrag kan rädda liv!

bli Katastroffadder

Kan du inte se hela varukorgen? Prova att scrolla/swipea till höger i tabellen ovan.

hur mycket vill ni bidra med?

Sverige

Kontaktuppgifter

Genom att slutföra köpet bekräftar jag att jag har tagit del av Plan Internationals integritetspolicy, samt godkänner att Plan International förbehåller sig rätten att tacka nej till gåvan eller avsluta samarbetet om bolagets värderingar går i konflikt med Plan International. Plan International tar inte emot gåvor från politiska partier eller gåvor som associeras till dessa.

ditt företag kan hjälpa barnen i gaza

Ni bidrar till livräddande nödhjälp till barnen som drabbas av krisen i Gaza.

Med hjälp av partnerorganisationer finns vi på plats i Gaza och stöttar barn och deras familjer med humanitär hjälp och förnödenheter. I dagsläget är tillgången till Gaza mycket begränsad, och få leveranser släpps in. Situationen är akut och mer hjälp måste nå fram för att rädda liv.

Plan International finns även på plats i grannländerna för att stötta de barn och familjer som drabbas av konflikten. Samtidigt arbetar vi med att bygga upp krisberedskapen i närområdena.

I kriser och konflikter arbetar vi för att:

  • skydda barn från våld och övergrepp
  • ge livsviktig nödhjälp
  • ge psykosocialt stöd till barn så att de kan bearbeta sina upplevelser
  • ge kontantstöd som täcker grundläggande behov för de drabbade
  • se till att barn kan fortsätta gå i skolan

Tillsammans gör vi skillnad!

Vart går pengarna?

Plan International är en av världens största barnrättsorganisationer. Vi är en neutral och opartisk organisation som arbetar för alla barns rätt till skydd och ett liv fritt från våld. Allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Plan International Sverige har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, det betyder att minst 75% av intäkterna måste gå till ändamålet.

Förra året gick hela 85,5 procent av våra intäkter direkt till vårt arbete för utsatta barn världen över!

90-kontologga.

Valeria, 27, med sin dotter Diana besöker ett av våra center i Moldavien.

VI finns i över 80 länder

Hjälpen går bl.a. till barn och familjer som drabbats av jordbävningen i Syrien, kriget i Ukraina, inbördeskriget i Sudan, hungerkatastrofen på Afrikas horn och i Haiti, samt skydd för barn på flykt från Boko Haram i Nigeria, Kamerun och Niger. Vi finns där för barn i krig och bygger trygga platser för barn på flykt.