Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Michael ser till att ditt brev kommer fram

Han möts alltid av ett leende. Kanske för att han är så välkänd, eller helt enkelt för att den post han levererar är så välkommen. På ojämna vägar och till svårtillgängliga byar går färden för Michael som är en av dem som levererar ditt brev till fadderbarnet.

Du har precis skrivit ett brev till ditt fadderbarn och skickar iväg det. Men har du någonsin tänkt på vem det är som faktiskt levererar brevet i fadderbarnets händer? I Bondo, i västra Kenya, är det Michael Odhiambo Ododa som på motorcykel kör ut och personligen ser till att fadderbarnet får sitt brev.

Michael är en av dem som ser till att brevet når fram
Michael Odhiambo Ododa

Bestämde sig för att han ville vara med och förändra

Michael har jobbat för Plan International sedan 2011, då han bestämde sig för att han ville göra skillnad i sitt samhälle . Genom åren har han tagit på sig fler ansvarsområden och nu är det hans ansvar att leverera brev till hela 540 barn i sju skolor i 16 byar.

32-åriga Michael är ensamstående pappa till två barn, tre och fem år gamla. Hans fru dog kort efter att den yngsta sonen föddes. Hans dotter har en fadder från Danmark och Michael är glad över det stöd hans samhälle får genom Plan International. Som exempel nämner han att det nu finns fler toaletter och färskvattenbrunnar än tidigare och att alla föräldrar till fadderbarn och lärare har utbildats i barns rättigheter.

Yngre barn får hjälp att läsa och svara på fadderbreven

När ditt brev anlänt till Plan Internationals fältkontor, packar Michael ner det i sin väska och hoppar sedan på sin motorcykel för att köra från by till by längs med ojämna vägar. Ibland får han äran att hjälpa de yngre mottagarna att läsa brevet och att skriva svar.

– Breven för alltid med sig stor glädje för fadderbarnen och deras föräldrar.

Han tar sig också tiden att sätta sig ner med nya familjer som vill ingå i Plan Internationals fadderverksamhet och förklarar för dem vad det hela innebär. Michael tycker att hans arbete ger mycket tillbaka och han har inga planer på att jobba med något annat.

Michael hälsar på alla han möter som om de var gamla vänner och berättar alltid med glädje om sitt arbete.
– Såklart! Jag är en barnrättskämpe!

Inte fadder ännu?

Bli fadder