Under flera år har DinSko samlat in pengar till Plan Internationals arbete för flickors rättigheter. De har gjorts både genom insamlingar i butik och genom kampanjer i digitala medier. Vi fick en pratstund med Linda Fernell f.d. PR-ansvarige på DinSko som berättade mer om samarbetet.

 

– DinSko tror på långsiktiga relationer och när det gäller samarbeten inom biståndsprojekt, så har vi strategiskt valt att stödja välkända varumärken i samma länder som vårt butiksnät, berättar Linda. För DinSko är girl-power-andan viktigt, eftersom majoriteten av våra kunderna är kvinnor. Därför vill vi på olika sätt stötta målgruppen.

– Det övergripande målet har varit att bidra till att föra Plan Internationals budskap vidare som en ”share of voice”, och samtidigt skapa ett mjukare värde i vår egna varumärkeskommunikation. Vi ville med detta lyfta arbetet för flickors lika värde – inte minst för dem ute i världen som har svårt att göra sina röster hörda.

Ett exempel av deras arbete är sociala medier-kampanjen #ASISTERSTORY. Linda berättar att teamet på DinSko identifierade värden som systerskap som viktiga, och valde att bygga kommunikationen kring detta. Följare uppmanades att dela #ASISTERSTORY på Instagram och samtidigt hylla en vän.

– För varje publicerad ”vänbild” skänkte vi pengar, under en period så sänkte vi även pengar per ny följare. På så sätt engagerade vi oss tillsammans med existerande och potentiellt nya kunder, berättar Linda.