Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Klädföretaget Monki arbetar aktivt för jämställdhet och unga kvinnors rättigheter. I sina butiker och kommunikationskanaler uppmärksammar de ämnen som är viktiga för flickor och unga kvinnor i dag.  Dessutom låter Monki delar av försäljningen oavkortat gå till Plan Internationals verksamhet.

Monki, som är en del av H&M-gruppen, har samarbetat med Plan International sedan 2013. Varumärket har länge stridit för flickors och unga kvinnors rätt att få vara sig själv. Varumärket har i sin marknadsföring och sitt kampanjarbete uppmärksammat flera av Plan Internationals viktigaste frågor. Bland annat med kampanjen #monkifesto där en rad områden och stigman kring flickors sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter uppmärksammas.

– Vår mission är att stärka unga kvinnor vilket genomsyrar allt vi gör här på Monki, vi vill visa att vi alltid står på deras sida, säger Jennie Dahlin Hansson, Managing Director på Monki.

#Mirroryourmood är en annan kampanj som fick stor uppmärksamhet. Inför Internationella flickdagen 2018 tog Monki fram medaljonger med olika budskap där en del av intäkterna går till Plan Internationals arbete för jämställdhet och flickors lika villkor.

– Vi är stolta över att ha Monki som långsiktig samarbetspartner. De är en så stark, tydlig och modig röst för jämställdhet och flickors lika villkor. Tillsammans driver vi på utvecklingen och skapar varaktig förändring för världens flickor, säger Jessica Eriksson, Senior Business Development Manager på Plan International Sverige.