Så är det att vara gift – som 12 åring

30 000 flickor tvingas gifta sig varje dag. Det är 12 miljoner flickor varje år, en verklighet som kan vara svår att ta in. En av flickorna är Marnesh, hon giftes bort när hon var 12 år och blev mamma vid 14 års ålder. – Jag ville absolut inte gifta mig, jag ville gå i skolan, men min familj tvingade mig, säger Marnesh.

 

Bli Flickafadder idag!

 

Idag är Marnesh* 15 år och bor i en hydda i Amhara, Etiopien. En plats där 75 procent av flickorna gifts bort innan de fyllt 18 år. Marnesh tvingades gifta sig redan vid 12 års ålder, med en betydligt äldre, vuxen man.

– Jag fick inte veta någonting om äktenskapet i förväg. När min familjs hydda dekorerades insåg jag vad som var på väg att hända. Jag träffade den äldre mannen jag skulle gifta mig med samma dag som bröllopet, han var en total främling för mig, säger Marnesh.

Familjen fick Marnesh att bära en vit klänning de köpt inför bröllopet. Direkt efter ceremonin fick hon veta att hon var tvungen att följa med till mannens hus och bo där. Det ville hon inte, men hon hade inget val.

– Mannen sa åt mig att jag inte hade något val eftersom att han hade ingått ett avtal med min familj. Jag grät och bad min familj att låta mig stanna hos dem – men de vägrade. Det var en väldigt svår tid för mig, säger Marnesh.