Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS
– EN JULVISA FÖR FLICKORS RÄTT TILL UTBILDNING

Lagom till första advent är det premiär för en ny version av den klassiska julvisan “Nu tändas tusen juleljus”, som artisten Fasica har gjort för Plan International Sverige.
Visans text har getts en varsam uppdatering för att ge adventsljuset en ny dimension – en symbol för omtanke, framtidstro och alla flickors rätt till utbildning. Intäkterna från låten går till Plan Internationals arbete för att fler flickor ska få gå i skolan.

122 miljoner flickor får inte gå i skolan.
Det ska vi ändra på!

 

– Jag brinner för jämställdhet och flickors rätt till utbildning – och ingen är gladare än jag om min version av “Nu tändas tusen juleljus” kan bidra till att fler flickor kan gå i skolan och ta makten över sina liv, säger Fasica.

Förra veckan släppte hon sin första singel på svenska och nu följer hon upp med att tolka ”Nu tändas tusen juleljus”. Med ett personligt och uppriktigt artisteri hittar vi henne i ett landskap mellan Lisa Nilsson och Sade. 2020 känns onekligen som ett mycket lovande år för Sveriges nya stjärnskott. Fasicas officiella instagramkonto hittar du här.

Plan International är en av världens äldsta och största barnrättsorganisationer och verkar i 75 länder. Plan international arbetar på gräsrotsnivå med barn, deras familjer och lokala beslutsfattare för att skapa långsiktig, positiv förändring.

Under förra året deltog 34 miljoner barn i Plan Internationals projekt. Vi genomför stora insatser för att säkra att fler flickor får tillgång till utbildning. Det görs genom att:

  • utbilda flickor och deras föräldrar om barns rättigheter och vikten av jämställdhet,
  • bygga skolor samt anpassa existerande skolor utifrån flickors behov med t.ex. toaletter som gör att flickor kan gå i skolan när de har mens
  • motverka fördomar och traditioner som hindrar flickors jämställdhet och möjlighet att gå i skolan
  • skapa möjligheter för flickor att gå från fattigdom till försörjning genom utbildning i företagande och grundläggande företagsekonomi

För mer information om samarbetet och Plan Internationals julinsamling för flickors rätt till skolgång, vänligen kontakta:

Olof Nauclér
Tel: +46707100805
Skicka e-post

årets viktigaste JULKLAPPAR

Nu är Plan Internationals gåvoshop öppen för alla som vill bidra med digitala julklappar till nära och kära. Alla bidrag går direkt till arbetet för barns rättigheter och flickors lika villkor. Fokus ligger på insatser som stärker flickors möjligheter att utbilda sig och ta makten över sina liv.

köp era julklappar här