Fridolina Rolfö samlar fotbollseliten i insamling för barn i katastrofer

Magdalena Eriksson, Fridolina Rolfö och Pernille Harder.

Fotbollsspelaren Fridolina Rolfö har bestämt sig för att göra skillnad för de barn som behöver det mest. Som ny ambassadör för barnrättsorganisationen Plan International Sverige startar hon en insamling där alla bidrag går till arbetet för barn i katastrofområden runt om i världen.

Fridolina Rolfö, en av världens främsta forwards och en nyckelspelare i både det svenska damlandslaget och sitt klubblag FC Barcelona, har till förmån för Plan International startat en insamling för barn i katastrofområden. För att uppmuntra till så många bidrag som möjligt till insamlingen har hon valt att bidra med signerade produkter som lottas ut bland de som skänker pengar. För att stötta insamlingen bidrar även hennes lagkamrater i Barcelona, och landslagskollegan Magdalena Eriksson tillsammans med flickvännen, den danska landslagsspelaren Pernille Harder med signerade produkter för utlottning.

Hennes engagemang är sprunget ur hur barn drabbats av krigen i Gaza och Ukraina, och en insikt om den orättvisa värld vi lever i.

– Att se barn lida av hunger, tvingas leva i krigszoner och få sina rättigheter kränkta får mig att vilja göra skillnad, försöka påverka och hjälpa till att sprida kunskap om hur svårt många har det runt om i världen, säger Fridolina Rolfö, ambassadör för Plan International Sverige.

En fjärdedel av världens befolkning lever i konfliktdrabbade områden och aldrig tidigare har fler varit på flykt. Utdragna konflikter och nya krig försvårar ett redan tufft globalt läge med pågående klimatkris och den mest förödande hungerkatastrofen någonsin. I dessa svåra situationer drabbas barnen hårdast.

Därför är humanitärt arbete ett av Plan Internationals fokusområden. Plan finns på plats före, under och efter katastrofer för att rädda liv och ge barn det skydd och stöd de har rätt till.

– Behoven har aldrig varit större. Utan engagemanget från personer som Fridolina och alla som stöder hennes insamling, skulle det inte vara möjligt för oss att stötta de miljoner barn vi hjälper varje år, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Fakta om Fridolinas insamling:

Pengarna från Fridolinas insamling kommer att ge livräddande nödhjälp till barnen som drabbas av krisen i Gaza, det pågående kriget i Ukraina och den globala hungerkatastrofen på Afrikas horn. Insamlingen pågår mellan den 7 juni och 6 juli, och alla som bidrar har chans att vinna någon av de signerade produkter, såsom tröjor och fotbollsskor.