Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

fotokonst som gör skillnad

Nu har du chansen att buda hem exklusiv inramad fotokonst på Tradera från några av Sveriges mest prisbelönta fotografer: Paul Hansen, Pieter ten Hoopen, Magnus Wennman, Julia Peirone och Izla Bethdavid.

Bakom varje fotografi finns en unik historia om barns liv, drömmar och utmaningar. Gåvorna som kommer in via auktionen går oavkortat till vårt livsviktiga arbete för barns rättigheter.

spana in auktionen

Lägg bud, dela auktionen med vänner, familj och kollegor och hjälp oss att sprida budskapet. Varje bud räknas och hjälper oss att göra skillnad. Auktionen pågår 1-15 oktober.

fotografierna

tvätt på tork

Fotograf: Pieter ten Hoopen


Pieter ten Hoopen är en av Sveriges främsta dokumentärfotografer, med flera utmärkelser i bagaget så som World Press Photo Contest år 2010. Han har dokumenterat katastrofer och konflikter för bland annat New York Times Magazine, Le Monde och Expressen.  Fotografiet är taget i Filippinerna efter tyfonen Haiyan, under en resa som Pieter gjorde tillsammans med Plan International 2013. Han följde barnen och deras familjer under ett års tid, från de första chockartade veckorna till att livet sakta börjar återvända till det normala. 
Läs mer

där barnen sover

Fotograf: Magnus Wennman


Magnus Wennman är vinnare av sex World Press Photo Awards och femfaldigt utnämnd till Årets Fotograf i Sverige.   Han har träffat flyktingar i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Magnus foto på den sovande Lamar, vid gränsen mellan Serbien och Ungern ingår i den kända bildserien ”Där barnen sover” och utsågs till Årets Bild 2016.
Läs mer

Blindfold

Fotograf: Julia Peirone


Julia Peirone är utbildad vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg och Konstfack i Stockholm och har alltsedan sitt genombrott varit intresserad av den fotografiska bilden.   I verket Blindfold låter konturen av en kvinna träda in i bokens fotografier. Det är ett möte mellan kameran och handen, ett möte där den tecknade kvinnofiguren skapar nya sammanhang och infallsvinklar i bildberättelsen.
Läs mer

 

Barnhem, Port-au-Prince, Haiti  

Fotograf: Paul Hansen


Paul Hansen är en av världens främsta pressfotografer, och Sveriges mest prisbelönta. Med sin unika förmåga att komma människor nära inpå livet har han skapat fotoreportage som blivit klassiska.

Fotografiet är taget år 2012 i Port-au-Prince på ett barnhem efter den förödande jordbävningen i Haiti.   

“Jag är alltid imponerad av uthålligheten, modet och glädjen jag möter – mitt i mörkret. Underbara barn som skojar runt.” Paul Hansen, fotograf. 
Läs mer

Mina rättigheter avgör min framtid

Fotograf: Izla Bethdavid

Född i Västerås med assyriska/syrianska rötter växte Izla Bethdavid upp med föräldrarnas historier om förföljelse och folkmord. Det drev henne till att arbeta internationellt. Hennes verk har använts av FN-organ, internationella organisationer och publicerats världen över.

Fotografiet föreställer Nesly, 15 år, från Guatemala. Hon berättar att många i hennes ålder redan blivit bortgifta. Men efter att ha deltagit i Plan Internationals ungdomsgrupp har hon lärt sig om sina rättigheter.  
Läs mer

Vad har dina ögon sett?

Fotograf: Izla Bethdavid


Född i Västerås med assyriska/syrianska rötter växte Izla Bethdavid upp med föräldrarnas historier om förföljelse och folkmord. Det drev henne till att arbeta internationellt. Hennes verk har använts av FN-organ, internationella organisationer och publicerats världen över. Izla bär alltid med sig blicken i barnens ögon, som upplevt katastrofer. De har fått se sådant de inte borde ha fått se. Lilla Hoodo, 10 år, är en av dem. Hon bor i ett internt flyktingläger i Somalia och somnar ofta med tom mage.
Läs mer

Kunskap är makt

Fotograf: Izla Bethdavid


Född i Västerås med assyriska/syrianska rötter växte Izla Bethdavid upp med föräldrarnas historier om förföljelse och folkmord. Det drev henne till att arbeta internationellt. Hennes verk har använts av FN-organ, internationella organisationer och publicerats världen över. Fotografiet föreställer en grupp glada flickor som sitter på en bänk i skolan Libertad i Guatemala och ser ut över bergen. De har precis haft utbildning om mens med Plan International.  
Läs mer

Vacker motståndskraft

Fotograf: Izla Bethdavid


Född i Västerås med assyriska/syrianska rötter växte Izla Bethdavid upp med föräldrarnas historier om förföljelse och folkmord. Det drev henne till att arbeta internationellt. Hennes verk har använts av FN-organ, internationella organisationer och publicerats världen över.  Fotografiet är taget i ett internt flyktingläger i Somalia, under brinnande hungerkris. Barnen hade kvällen innan somnat hungriga och vaknade ledsna. Då kom Asad, 15 år, förbi.  ”Asad sken med sitt vackra leende och fick barnen att känna glädje i den svåra situationen.”  Izla Bethdavid, fotograf. 
Läs mer