Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Presenttips

Letar du efter den perfekta presenten till den som redan har allt? I vår gåvoshop hittar du presenterna som räcker längre. Oavsett om det är en avslutningspresent till en inspirerande lärare, födelsedagspresent till pappa som fyller femtio år eller bara något spontant till din flickvän har de något gemensamt:

Du ger ett barn en tryggare framtid.

Till gåvoshopen

Ge bort framtid

Här har vi samlat några smarta presenttips till dig som vill ge något mer än prylar som samlar damm på hyllan:

Födelsedagspresent till tjejen

En present från vår gåvoshop är ingen vanlig present – det är en gåva som ger framtid. I vår gåvoshop hittar du tre olika sorters armband för barns rättigheter, eller varför inte slå till och köpa ett trepack med alla armbanden i svart, rosa och ljusblått.

Armband för barns rättigheter, trepack för 270 kronor

Födelsedagspresent till killen

Vi tar ofta skolan för given här i Sverige. Men i många länder kostar det pengar att gå i skolan och dessutom behöver barnen själva betala skolmaterial och skoluniform. Det här är en gåva som ger en elev allt nödvändigt skolmaterial för ett år – skolväska, skrivböcker, pennor, suddgummi, linjal med mera.

Skolmaterial i ett år för 170 kronor

Presenttips till pappa

Alltför många flickor kan inte läsa. Det vill vi ändra på! Arbetet med att sprida läskunnighet är inte bara ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom, det ger också människor makten att ta kontroll över sina egna liv.

Lär en flicka läsa för 200 kronor

Presenttips till mamma

Ungefär 100 miljoner barn drabbas av katastrofer och konflikter världen över årligen. Ditt bidrag går till livsuppehållande insatser som rent vatten och tält men också till våra program som ger barnen skydd och stöd, upprättande av barnsäkra platser och tillfälliga skolor.

Stöd till barn på flykt för 400 kronor

Kollegan som ska sluta

Barnäktenskap är idag ett av de främsta hindren för flickors skolgång. Och arbetet med att motverka barnäktenskap bedriver vi på alla nivåer samtidigt – från flickorna och deras familjer ända upp till lagstiftare.

Stoppa barnäktenskap för 300 kronor

Avslutningspresent till läraren

Den perfekta presenten till läraren som brinner för undervisning – att sprida läskunnighet och möjlighet till skolgång i hela världen genom gåvan Lär en flicka läsa.

Lär en flicka läsa för 200 kronor

Bröllopspresent

Skolstipendiet innehåller skolmaterial, transport till och från skolan, skolmat, skoluniform och täcker skolavgifter. Ett skolstipendium från dig kan förändra en flickas liv!

Skolstipendium för 825 kronor