Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

 Tjejmilen 2024

Jag vill springa

 

Du kan vara med och förändra flickors framtid genom att välja en rosa nummerlapp när du registrerar dig för Tjejmilen 2024. När du gör din anmälan till loppet bockar du i att du vill springa med oss och bidrar då med 75 kronor till vårt arbete för flickors framtid.

Varje rosa nummerlapp gör skillnad för flickors framtid

Vi är stolta över vårt mångåriga samarbete med Marathongruppen som varje år arrangerar Tjejmilen. Precis som Tjejmilen har Plan International ett extra fokus på tjejer. Varje dag arbetar vi för flickors lika villkor, eftersom världen inte är jämställd och flickor hör till en av de mest diskriminerade grupperna i världen.

Anmäl dig här

Inspireras av löparcoachen Elmina

Löparcoachen Elmina Saksi springer med rosa nummerlapp för Plan International för sjätte året i rad. Extra starkt är det för Elmina att få dela upplevelsen med sin dotter! 

Vad ser du fram emot mest med Tjejmilen?

“Att springa med massor av tjejer och framförallt min favorittjej, min dotter. Det är så härlig stämning innan, under och efter. Precis som förra året springer jag även tillsammans med min löpgrupp, vi är tjejer i olika åldrar och med olika mål med loppet. Vi har en heldag som börjar redan på tåget där vi har massor av tid att ladda upp!

Dina löptips inför Tjejmilen?  

“Gå inte ut för hårt så att du har ork att ta emot applåder och jubel i målgång. Banan har en del backar, men går det upp så kommer det också att gå ner någonstans. Njut av den härliga stämningen!”

Vad är känslan när du springer i mål? 

“Oavsett om jag nått min tid eller inte är målgången bland det bästa jag vet. Och på Tjejmilen belönas man alltid med medalj, glada tillrop och godsaker så det är en extra bra känsla! Förra året sprang jag med dottern som för första gången någonsin sprang en hel mil, det var en ära att få dela den målgången med henne!”

Läs mer

Kom och häng med på oss!

Små besökare på Tjejmilen

Vi från Plan International kommer finnas på plats under Tjejmilen både i vårt tält på Gärdet och på expot där du hämtar din nummerlapp. Vi har såklart ett extra fokus på barnen, så ta med dem till tältet för roligt pyssel och lek.

I tältet kommer det inte bara finnas engagerade Plan-medarbetare att snacka med utan vi kommer också bjuda på mjukglass så länge lagret räcker. I expot kan du passa på att införskaffa en snygg löpartröja. Alla intäkter går till att förändra flickors framtid.

När jag springer i mål och vet att jag springer för flickors rättigheter ger det mig en extra kick!

Elmina SaksiPT & löpcoach

Att springa med rosa nummerlapp gör att loppet känns extra meningsfullt.

Anna JonassonTräningsentreprenör & bloggare

Det var så kul att springa Tjejmilen tillsammans med min kompis förra året. Vi sprang för flickors framtid och det tänker jag göra i år igen!

Åsa TörngrenLöpare & bloggare

Stöd vårt arbete för flickor!

Bli Flickafadder