Bli fadder

Telefontider givarservice:
Måndag–torsdag 10.00–15.00
Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00

Öppettider under påsk:
Torsdag 6 april (skärtorsdag): Öppet 10-12
Fredag 7 april (långfredag): Stängt
Måndag 10 april (annandag): Stängt

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Skänk pengar till välgörenhet –
för alla barn & unga

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International. Vi kämpar för en rättvis värld för alla barn och unga – och för flickors lika villkor. Organisationen har ett 90-konto och följer de regler och krav som ställs på välgörenhetsorganisationer av Svensk Insamlingskontroll.

Köp en gåva

I vår gåvoshop kan du köpa en viktig gåva och få ett fint gåvobevis att ge bort!

GÅVOSHOP

Bli fadder

Vårt viktigaste och mest långsiktiga arbete börjar med dig.

BLI FADDER

donera via swish

Ett smidigt sätt att stärka barns rättigheter. Dina pengar går dit behovet är som störst.

SWISHA EN GÅVA

Vilka är plan international?

Plan International är en ideell biståndsorganisation skapar långsiktig förändring genom att arbeta på gräsrotsnivå direkt med barn, deras familjer och lokala beslutsfattare. Vi finns på plats i katastrofer, men arbetar också långsiktigt och förebyggande för att barn i hela världen ska få sina rättigheter tillgodosedda.

Vi arbetar på uppdrag av barn och har verksamhet i 75 länder. Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi är medlem i Giva Sverige, en branschorganisation som verkar för att alla som vill skänka pengar till välgörenhet ska känna sig trygga med att de pengar de donerat går till ändamålet. Alla organisationer som är anslutna till Giva Sverige följer den kvalitetskod som de har antagit.

Organisationen grundades 1937 och har över 10 000 anställda och tusentals volontärer i de 75 länder vi verkar. Vi har 21 nationella kontor som har till uppgift att mobilisera politiskt och finansiellt stöd samt bistå med kompetens till de 52 programländerna i Asien, Afrika och Latinamerika.

Vill du ge välgörenhet i present?

Att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som present är ofta mycket uppskattat. I vår gåvoshop ger du en gåva som gör skillnad på riktigt – samtidigt som du får ett fint gåvobevis att ge bort till någon som du tycker om. Skriv ut eller schemalägg till mottagaren via mejl eller sms, så ser vi till att pengarna når fram till de barn som behöver det mest.

Vill du göra skillnad för utsatta barn?

Om du vill ge ett bidrag till välgörenhet och vårt arbete för att bekämpa fattigdom och stärka barns rättigheter kan du ge ett engångsbidrag eller köpa en gåva i vår shop. Du får ett fint gåvobevis som du kan ge bort i present eller dopgåva.

Du kan även bli fadder, som närmare 100 000 andra svenskar. Som barnfadder får du möjlighet att stötta ett samhälle och kan, om du vill, brevväxla med ditt fadderbarn. Du kan även bli flickafadder och katastroffadder för att stötta Plan Internationals arbete för flickors lika villkor och barn i kriser.

Som fadder är du med och gör livsviktig skillnad

Historia

Plan International grundades 1937 av den brittiske journalisten John Langdon-Davies och biståndsarbetaren Eric Muggeridge, som tjänstgjorde under spanska inbördeskriget. De grundade Foster Parents Plan for Children in Spain, vars ursprungliga mål var att ge barn mat, boende och utbildning. Langdon-Davies kom på idén att skapa en relation mellan barnen och givarna, vilket lade grunden för det som i dag kallas för fadderskap.

När andra världskriget startade breddade Plan International arbetet för att kunna hjälpa krigsdrabbade barn i Europa. Under 1950-talet började organisationen gradvis att utöka arbetet till Afrika, Asien, Latinamerika och Karibien. Vi valde namnet Plan International för att visa att vi arbetar för barns rättigheter över hela världen.

Fler sätt att engagera sig på för en bättre värld

ID ideell organisation: 802404-9150