Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

 

 

 

RAMADAN 2024

RAMADAN 2024

Ge din gåva här

Swisha nu

Hjälp barn i nöd under Ramadan

Kriser och konflikter, som i bland annat Gaza, Libanon och Sudan, har tvingat fler än någonsin på flykt. I flyktinglägren drabbas dessutom många av hunger. Som följd blir fler och fler barn akut undernärda – ett tillstånd som hos små barn kan orsaka kroniska skador på de inre organen och snabbt leda till döden.

Ge en gåva under ramadan för att stötta barn och deras familjer som lever på flykt och i utsatthet. Du kan rädda liv!

Skänk en gåva under ramadan

Ditt bidrag kan räcka till:

  • 100 kronor – Filtar till barn för att hålla dem varma och torra.
  • 350 kronor – Matvaror till familjer.
  • 1500 kronor – Vattenstationer i ett flyktingläger för att förhindra sjukdomsspridning.

 

Belopp
Minsta belopp 50 kr

Genom att gå vidare bekräftar du att du tagit del av vår integritetspolicy, som beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter.

Godkänn i Swish-appen

Öppna Swish på din mobil och följ anvisningarna.

swish logo

Tack för att du har valt att skänka en gåva under ramadan!

Nu stöttar du barn och deras familjer som lever i fattigdom och utsatthet.

barnen i gaza: nära svält

Hungern har nått katastrofala nivåer i Gaza. Enligt en ny rapport från den internationella organisationen för matosäkerhet, IPC, lider 1,1 miljoner människor, hälften av Gazas befolkning, av den högsta nivån av hunger i världen. I norra Gaza är ett av sex barn akut undernärt. Om inte mer hjälp når fram, beräknas massvält inträffa inom den närmsta tiden.

Plan International arbetar hårt för att få in nödhjälp och förnödenheter i Gaza, trots att tillgången är mycket begränsa. Få leveranser släpps in och hårda strider försvårar det humanitära arbetet.

Med hjälp av partnerorganisationer koordinerar vi hjälp via gränsövergången vid Egypten och har etablerat storkök i Rafah-området där vi delat ut flera tusen måltider under ramadan. 
 
Vi finns också på plats i grannländerna Egypten, Jordanien och Libanon för att stötta de barn och familjer som drabbas av konflikten. Samtidigt arbetar vi med att bygga upp krisberedskapen i närområdena genom lokala partners.
Läs mer

Tillgången till mat och rent dricksvatten är mycket begränsad i Gaza. Här tillagas varma måltider som delas ut till familjer på flykt.

PÅ FLYKT I LIBANON

Eleen, 8 år, bor i ett flyktingläger för internflyktingar i Södra Libanon. När oroligheterna eskalerade tvingades familjen att fly. Hon berättar:

“Jag önskar att allt det här tar slut, så att vi kan flytta hem igen. Jag saknar min mormor mycket, hon är fortfarande kvar hemma. Jag saknar mina vänner också.”

Plan International har hjälpt nära 13 000 internflyktingar med våra livräddande insatser i Libanon. Vi delar bland annat ut matpaket, filtar och madrasser. Dessutom ser vi till att barn kan fortsätta gå i skolan och skyddas mot våld och övergrepp.
Läs mer

Eleen, 8 år, sitter på golvet med en medarbetare från Plan International i ett flyktingläger i Libanon.

sudankrisen: ett år senare

Ett år efter att konflikten i Sudan eskalerade står landet inför en katastrofal humanitär kris. Konflikten, som började den 15 april 2023, har dödat över 13 900 människor och lämnat 25 miljoner människor i behov av humanitärt bistånd – 14 miljoner av dessa är barn.

När striderna sprider sig till nya områden i Sudan är familjer ständigt på flykt och söker säkerhet. Det höga antalet människor som flyr sina hem innebär att många lever under dåliga förhållanden i överfyllda flyktingläger, där över 170 skolbyggnader nu används för att ge skydd åt fördrivna människor.
Läs mer

Pojkar tittar ut genom ett tält i ett flyktingläger i Sydsudan.

din gåva under ramadan gör skillnad

Visa omtanke och givmildhet för dina medmänniskor genom att skänka en gåva under ramadan och eid al-fitr. Du kan ge din Sadaqa via oss för att hjälpa barn som lever i fattigdom och utsatthet. Din gåva används alltid där den behövs som allra mest!

du bidrar till att barn i kriser och katastrofer får:

  • skydd från våld och övergrepp
  • livsviktig nödhjälp, såsom mat och rent vatten
  • psykosocialt stöd, så att de kan bearbeta sina upplevelser
  • kontantstöd som täcker familjens grundläggande behov
  • fortsätta att gå i skolan

45

 miljoner barn är allvarligt undernärda

1 av 10

människor i världen lever i hunger

50,9

miljoner barn nåddes av vårt arbete år 2020

akut insamling: hjälp barnen i gaza

Ge livräddande nödhjälp till barnen som drabbas av krisen i Gaza. Du kan rädda liv!

swisha nu

Bli fadder

Vårt viktigaste och mest långsiktiga arbete börjar med dig.

BLI FADDER

Ge bort en gåva

I vår gåvoshop kan du köpa en gåva till ett konkret ändamål och få ett gåvobevis att ge bort.

GÅVOSHOP

Som fadder är du med och gör livsviktig skillnad

Varför donera till Plan International? 

Plan International skapar långsiktig förändring genom att arbeta på gräsrotsnivå direkt med barn, deras familjer och lokala beslutsfattare. Vi finns på plats i katastrofer, men arbetar också långsiktigt och förebyggande för att barn i hela världen ska få sina rättigheter tillgodosedda.

Vi arbetar på uppdrag av barn och har verksamhet i över 80 länder. Organisationen är politiskt och religiöst oberoende och allt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi är medlem i Giva Sverige, en branschorganisation som verkar för att alla som vill skänka pengar till välgörenhet ska känna sig trygga med att de pengar de donerat går till ändamålet. Alla organisationer som är anslutna till Giva Sverige följer den kvalitetskod som de har antagit.

Organisationen grundades 1937 och har över 10 000 anställda och tusentals volontärer i över 80 länder, där vi verkar.