Bli fadder

Telefontider givarservice:

Måndag–torsdag 10.00–12.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

Våra ambassadörer arbetar för att inspirera och sprida kunskap om vårt arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor. Genom deras engagemang och stöd hjälper de oss att närma oss vår vision om en jämställd och rättvis värld där alla barn och ungdomar ska ha samma rättigheter, förutsättningar och möjligheter. Våra ambassadörer är alltså jätteviktiga för oss. På den här sidan kan du läsa om vilka de är och varför de valt att engagera sig för barns rättigheter och flickors lika villkor.

Fridolina Rolfö i landslagströja

Fridolina Rolfö

Fridolina Rolfö, en av världens främsta fotbollsspelare, är sedan 2024 ambassadör för Plan International.

Fridolina är en enormt inspirerande förebild och personifierar att ingenting är omöjligt för flickor. Hennes engagemang för barns rättigheter och jämställdhet kommer att bidra till att öka medvetenheten och stödet för vårt arbete.

Även om jag har vuxit upp i Sverige, där jämställdhet har kommit långt, har jag upplevt många situationer där jag har känt mig begränsad på grund av mitt kön. Det är något vi måste fortsätta att diskutera för att få till en förändring, säger Fridolina.

 

Att veta att skillnaderna i flickors rättigheter är ännu större i andra länder gör att jag vill engagera mig mer för att så många flickor som möjligt ska få de bästa förutsättningarna i livet

I Plan Internationals globala arbete används idrott återkommande som en plattform för social förändring, särskilt jämställdhet, och erbjuder möjligheten att utmana och bekämpa stereotyper som hindrar full deltagande för flickor inom idrott och samhället. Med Fridolinas unika erfarenheter och stora engagemang ser vi många möjligheter att tillsammans stärka barns rättigheter och flickors lika villkor.

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin

Den folkkära programledaren och författaren Agneta Sjödin har varit engagerad i Plan Internationals arbete ända sedan 1997, då organisationen etablerades i Sverige.

Under de nästan 20 år som Agneta varit ambassadör för Plan International har det blivit flera resor till olika länder. Hon har träffat många barn och unga som berättat om sin situation. I dag är hon en självklar röst och förespråkare för barns rättigheter och flickors lika villkor. En resa som gjorde ett särskilt starkt intryck på Agneta är resan till Egypten och besök hos ett av Plan Internationals projekt för att stoppa könsstympning.

Varje resa med Plan International har varit unik och barnens verklighet är långt ifrån vår egen här hemma.

– Jag fick träffa flickor som berättade att de blivit utsatta för könsstympning. Det var tufft att höra dessa berättelser och att möta alla föräldrar som ångrade att de utsatt sina barn för den skadliga sedvänjan. En flicka berättade att hon själv hade bestämt att hon skulle könsstympas, hon trodde att det var det rätta beslutet och den enda vägen att gå. Men hon ångrade sig så mycket efteråt, säger Agneta.

Ytterligare två resor som gjort starka intryck är då hon fick träffa sina fadderbarn, Christian i Ghana och Thao i Vietnamn.

– Varje resa med Plan International har varit unik och barnens verklighet är långt ifrån vår egen här hemma. Resorna har gett många fina minnen och ger mig hopp om att världen ändå blir lite bättre. Plan Internationals arbete gör verkligen skillnad för så många barn och jag är så glad och tacksam över att få vara en del av Plans viktiga arbete.

Precis som Plan International Sverige tycker Agneta att jämställdhet är det viktigaste för en bättre värld.

– Mellan pojkar och flickor finns olika villkor och rättigheter. Vi behöver jobba för att medvetengöra problemet och för att stärka flickors rättigheter. För att flickorna ska våga stå upp för sig själva behöver vi jobba med både pojkar och flickor. Vi behöver tillsammans sluta upp i arbetet och se till att medvetna män hjälper till – utifrån kärlek och utan att döma.

Läs mer

Du kan också bli en ambassadör för flickors lika villkor! Bli flickafadder i dag!

Jag vill bli

Till vem

Område

Varje månad vill jag skänka

Ändra uppgifter

Få tillbaka pengar på skatten! Läs mer

Tack för att du vill bli fadder

  • Du kämpar för barns rättigheter och flickors lika villkor
  • Ingen bindningstid – du kan när som helst säga upp ditt fadderskap

Vill du inte signera med mobilt BankID, skickar vi hem en anmälningsblankett som du fyller i, skriver under och skickar tillbaka till oss.

På blanketten har du möjlighet att välja betalsätt; kort, autogiro, e-faktura och betalningsavi.

Fyll i ditt personnummer *

Vi behöver ditt personnummer för att registrera dig som fadder och för att hämta dina folkbokförda adressuppgifter.

Vi behöver ditt personnummer för att hämta dina folkbokförda adressuppgifter, samt hjälpa dig som är berättigad att få skattereduktion på ditt bidrag.

  • För- och efternamn:
  • Gatuadress:
  • Postnr och ort:

Dina kontaktuppgifter

Vi skickar en bekräftelse på din fadderanmälan via e-post samt löpande information om de projekt du stödjer.

Du har valt att ge

/månad som i .

Du kan läsa mer om vår integritetspolicy och vår policy för skydd av barn och unga, som beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter samt hur vi skyddar de barn vi arbetar med.

Du har valt att ge

/månad som i .

Dina personuppgifter

  • För- och efternamn:
  • Gatuadress:
  • Postnr och ort:
  • Telefonnummer:
  • E-postadress:

Du kan ändra eller avsluta ditt fadderskap när du vill.