eller

Könsstympning

1
Hej!
Mitt namn är Tindra och jag går sista året på Peder skrivares skola i Varberg där jag läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning internationell profil. Jag håller just nu på att skriva mitt gymnasiearbete, som handlar om kvinnlig könsstympning. Jag har läst lite på er sida och har vid flertalet tillfällen med er organisation i min rapport. Jag utgår ifrån följande frågeställningar;

Vad påverkar kvinnlig könsstympning?
Hur påverkas kvinnor/flickor av det? fysiskt och psykiskt?
Hur är livet efter ingreppet/brottet?
Vad gör olika organisationer för att bekämpa detta?
Unicef, FN (UNFPA), EU etc?
Internationellt arbete?
Utbildning?
Vad är det egentligen som gör att sedvänjan hålls vid liv?
Hur ser situationen ut i Sverige och i västvärlden?

Det är inte helt omöjligt att läsa där omskärelse har ökat under pandemin som råder och det är lite det som är min fråga här. Jag har läst om Somalia där Sadia är chef, men hur ser det ut överlag i världen med könsstympning? Är det fler som utsätts? Hur kommer det påverka ert arbete och världen överlag i framtiden? Hur påverkar pandemin detta? Mycket av detta har jag fått till svars genom att läsa er text, men skulle behöva lite mer utförligt, samt att jag kan använda intervju-metoden genom att skriva detta mejl!

Tack på förhand!
Vänliga hälsningar.
9 mars 2021
PI_Logo_RGB_blue
Hej Tindra,

Tack för ditt meddelande och för ditt visade intresse och engagemang för vårt arbete att stoppa könsstympning! Du får gärna sammanställa dina frågor och skicka vidare till våra kollegor som bland annat arbetar med skolor och ungas engagemang i Sverige så hoppas jag att de kan hjälpa dig vidare. Läs gärna mer om vanliga frågor och svar för skolarbeten här.

Du når dem genom att mejla till: skolarbeten@plansverige.org

Lycka till med ditt skolarbete!
PI_Logo_RGB_blue
9 mars 2021
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.