eller

När kommer mitt fadderbarn få vaccin mot Covid-19?

1
Hej! Jag har ett fadderbarn med Downs syndrom och undrar om de har fått vaccinera sig? Om de har aktiviteter i närområde? Eller får de begränsa sina aktiviteter?
vänligen
Maud
22 apr. 2021
PI_Logo_RGB_blue
Hej Maud!
Tack för din fråga och för ditt visade engagemang som fadder. Situationen med Covid-19 har såklart påverkat alla länder på ett eller annat sätt, med olika lokala restriktioner och förhållningsregler. Plan International grundsyn är att det är viktigt att alla ska få tillgång till vaccin mot Covid-19 så snart som möjligt eftersom en långvarig pandemi kommer att fortsätta att förvärra situationen för de mest utsatta människorna i världen. Vi vill att vaccinet fördelas rättvist på grundval av länders behov och inte betalningsförmåga.

Med det sagt har vi ännu inte fått information om hur långt olika länder kommit med sin vaccinering av befolkningen. Flera länder i Latinamerika, däribland Nicaragua, drabbades också av oväder under orkansäsongen vilket gjort att många av våra resurser riktats till detta. För att få svar på frågor om hur just ditt fadderbarn har det skulle jag rekommendera dig att skicka en hälsning via Min sida så kan vi skicka vidare ditt brev till våra kollegor så fort det är möjligt!
PI_Logo_RGB_blue
22 apr. 2021
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.