eller

Varför får jag hem en avi när jag har anmält autogiro?

PI_Logo_RGB_blue
Så länge ditt autogiromedgivande inte godkänts av Bankgirocentralen fortsätter avier att skickas till dig.

Om vi fått din anmälan om autogiro efter det att sista datum för nya inlägg av medgivanden passerats, kan autogirot komma igång tidigast nästföljande månad. Om du har ett fungerande autogiro men ändå får en avi, kan orsaken vara att täckning saknats på kontot vid dragningstillfället eller att något fel uppstått. Om du får hem en bidragsavi innebär det att ditt autogiro ännu inte har startat igång och inte kommer att börja gälla förrän tidigast vid nästa betaltillfälle. Ditt fadderbidrag behöver därmed betalas in via avin du har fått hem.

Här nedan listar vi de vanligaste orsakerna till varför ditt autogiro ännu inte är aktivt:
  •  Kontot som du har anmält är inte godkänt för autogirodragningar, på grund av att det är exempelvis ett sparkonto. Var uppmärksam på att du anmäler ett konto som är godkänt för autogirodragningar.
  • Bankkontonumret är felaktigt. Det kan röra sig om en siffra som har hamnat fel eller som saknas i kontonumret. Vänligen var också uppmärksam på att kontoinnehavaren måste överensstämma med den person som står skriven på fadderskapet.
  • Vi fick in din anmälan efter att autogirodragningen skapades för innevarande period/ vi har ännu inte hunnit registrera din anmälan. I sådana fall kommer ditt autogiro att vara igång från och med nästa betaltillfälle.
  • I dagsläget är det inte möjligt att anmäla autogiro direkt via din internetbank.
Om du har funderingar kring varför inte autogirot har startat är du alltid välkommen att kontakta Givarservice.
PI_Logo_RGB_blue
Plan International Sverige
Plan International Sverige
10 maj 2019
Kommentera eller

Ställ en fråga om inlägget

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.