eller

Internationella barndagen

PI_Logo_RGB_blue
År 1954 antog FN:s generalförsamling en resolution om barnets rättigheter och då rekommenderades också alla länder att inrätta en internationell barndag för att ge uppmärksamhet åt barns situation världen över och för att främja förståelse mellan barn.

I Sverige har sedan dess första måndagen i oktober varit internationella barndagen. UNICEF har också instiftat internationella barndagen (Universal Children's Day) som alltid infaller den 20 november. Det brukar barnrättsorganisationer världen över uppmärksamma och arrangera aktiviteter där barn och unga deltar.

Barnkonventionen svensk lag
1 januari 2020 blev barnkonventionen lag i Sverige. Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för att Sverige ska kunna säkerställa alla barns rättigheter, även internationellt.

Att barnkonventionen har blivit svensk lag innebär att Sveriges regering kan bli en ännu starkare och trovärdigare röst för barns rättigheter. Därmed kan Sverige utöva påtryckningar för att få andra länder att göra samma sak och ta större hänsyn till barns rättigheter.

Läs mer om Plan Internationals arbete för barns rättigheter här.
PI_Logo_RGB_blue
Plan International Sverige
Plan International Sverige
5 maj 2021
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.