eller

Är mitt fadderbarns familj covid-vaccinerade?

1
Jag undrar hur det ligger till med min fadderfamilj, om de kommer att få chans till vaccination? Kan jag göra något för att bidra till detta?
Pia Ek
Pia Ek
2 aug. 2021
PI_Logo_RGB_blue
Hej Pia,
Tack för ditt meddelande och för din fråga!

Covid-19 pandemin fortsätter vara den mest utmanande hälsokrisen världen har stått inför på länge. De länder vi arbetar i har alla påverkats i varierande grad, men i nästan alla samhällen har barns liv förändrats på ett grundläggande sätt med olika lokala restriktioner och förhållningsregler som styr vardagen.

Plan International grundsyn är därför att det är viktigt att alla ska få tillgång till vaccin mot Covid-19 så snart som möjligt eftersom en långvarig pandemi kommer att fortsätta att förvärra situationen för de mest utsatta människorna i världen. Vi vill att vaccinet fördelas rättvist på grundval av länders behov och inte betalningsförmåga. Med det sagt har vi ännu inte fått information om hur långt olika länder kommit med sin vaccinering av befolkningen, och inte heller inom fadderverksamheten.

Våra kollegor i länderna där vi är verksamma jobbar under hårda förhållanden men gör sitt bästa för att verksamheten ska kunna löpa på som vanligt i så stor utsträckning som möjligt, och ditt bidrag som fadder möjliggör detta. Har du frågor kring just ditt fadderbarns situation rekommenderar vi dig därför att skicka en hälsning via Min sida så kan vi skicka vidare ditt brev till våra kollegor som kommer leverera brevet så fort det är möjligt!
PI_Logo_RGB_blue
Torill
Torill
2 aug. 2021
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.