eller

Har fadderbarnet bara en fadder?

3
Hej!

Jag undrar om det bara är jag som är fadder till mitt fadderbarn eller om det är flera som är för samma barn? Jag tänkte om man ska skicka brev till fadderbarnet och det är många som skickar kanske det blir jobbigt för dem att svara alla.
3 juni 2021
PI_Logo_RGB_blue
Hej Erik! Vad roligt att du vill skicka ett brev till ditt fadderbarn! Det brukar vara mycket uppskattat. Det är bara du som är fadder till ditt specifika fadderbarn. Det enklaste sättet att skriva brev är via Min sida . Här hittar du även lite tips och råd på vägen!
Med vänlig hälsning,
Vita
PI_Logo_RGB_blue
Vita
Vita Givarhandläggare
4 juni 2021
Hej!

Undrar om det inte är för mkt att begära, om det är så att ett barn kan ha bara ett fadder...då ska man inte välja fadderskap om det är bara den minsta summa man kan ge, eftersom här är borta fortrostran till "alla bäckar små". Vilket alternativ föreslår ni då, ska man istället vända dig till UNICEF eller Rädda Barnen etc.
Jag hör av mig till Plan eftersom har sett en hel del reklam ute i köpcentrum nyligen strax efyer att jag börjat fundera på möjligheten. Det var Unicefs alternativ kollektiv fadderskap jag sökt.
Liza
Liza
17 maj 2024
PI_Logo_RGB_blue
Hej Liza,

Vad roligt att du är intresserad av att bli fadder hos Plan International Sverige. Plan International är en internationell barnrättsorganisation som arbetar för och tillsammans med barn. Som fadder hos oss kan man vara antingen Barnfadder eller temafadder inom våra temafadderskap Flicka eller Katastrof.

Som barnfadder blir du fadder till ett fadderbarn, och ditt fadderbidrag går till de utvecklingsprojekt som vi bedriver i området där ditt fadderbarn bor. Notera att det alltså inte är ett direktbidrag som går till fadderbarnsfamiljen. Vårt mål som barnrättsorganisation är nämligen alltid att stärka hela samhället och inte enbart enskilda familjer.

Vid anmälan får du hem ett välkomstbrev som innehåller information om Barnfadderskapet och en introduktion till ditt fadderbarn. I denna introduktion finns också information de projekt som bedrivs i området som du är med och stödjer. Som Barnfadder har man även möjlighet att brevväxla med sitt fadderbarn, men all korrespondens mellan fadder och fadderbarn är givetvis frivillig. Vänligen notera att det lägsta beloppet för ett Barnfadderskap är 200 kronor i månaden. Anledningen till detta beror på att man som Barnfadder har möjlighet att brevväxla, vilket kräver en större administrativ resurs från vår sida.

Du är varmt välkommen att återkomma till oss om du har fler funderingar

Med vänliga hälsningar,
Josephine
PI_Logo_RGB_blue
Josephine
Josephine
20 maj 2024
Kommentera eller

Ställ en fråga om inlägget

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.