Sista chansen att se den rosade filmen Girl Rising

Girl Rising handlar om flickors rätt till utbildning och vi får följa nio flickor från...

Girl Rising handlar om flickors rätt till utbildning och vi får följa nio flickor från Peru till Nepal som mot alla odds kämpar för att få gå i skolan.

”Filmen är ett märkligt möte mellan palats och rännsten, där stjärnor som Meryl Streep och Anne Hathaway ger röst åt ett tiotal flickors livsöden. Historierna är vidriga men väcker ändå hopp – för dessa flickor har det gått bra, de har räddats från naturkatastrofer, övergrepp och tvångsäktenskap till ett bättre liv genom kunskapens kraft.” – Erik Helmersson, Dagens Nyheter.

Är du lärare, elev, aktiv i en förening eller vill visa filmen för nära och kära? Välkommen med din bokning. Filmen är gratis att hyra och om du vill medföljer ett informationskit. Som tack för din insats får du en fin gåva från Plan Sverige.

Mer om Girl Rising

Filmen är en unik blandning av dokumentär och spelfilm och har möjliggjorts genom ett banbrytande samarbete mellan kvinnliga författare från flickornas hemländer, globala barnrättsorganisationer som Plan och dokumentärfilmarna Ten Times Ten. Det här är verkliga historier och flickorna spelar sig själva medan rösterna görs av bland andra Meryl Streep, Alicia Keys och Anne Hathaway.
OBS! Gör din bokning senast den 28 februari.