PostkodLotteriet delar ut 32 miljoner till Plan International Sverige

Plan International Sverige fick hela 25 miljoner kronor i basstöd när PostkodLotteriet höll sin årliga utdelning den 6 mars. Det är fem miljoner mer än förra året. Dessutom fick organisationen ytterligare sju miljoner tillsammans med Världsnaturfonden WWF för ett specialprojekt för Baka-folket, deras barn och skogar i Kamerun.

Plan International Sverige fick hela 25 miljoner kronor i basstöd när PostkodLotteriet höll sin årliga utdelning den 6 mars. Det är fem miljoner mer än förra året. Dessutom fick organisationen ytterligare sju miljoner tillsammans med Världsnaturfonden WWF för ett specialprojekt för Baka-folket, deras barn och skogar i Kamerun.

– Det är fantastiskt roligt att PostkodLotteriet fortsätter stödja vår verksamhet och att vi dessutom får mer än förra året. Det här betyder att vi har möjlighet att fortsätta våra satsningar i områden där det har som mest effekt för utsatta barn, säger Johan Bååthe, kommunikations- och insamlingschef på Plan International Sverige. 

De sju miljonerna för specialprojektet kommer att användas för att stärka Baka-folket i Kamerun, ett av Afrikas sista nomadiserade urfolk. I dag rycker det moderna samhället allt närmre och Baka-folket ser sina hem och sin försörjning försvinna i takt med att regnskogen minskar. Projektet fokuserar på att stärka Baka-folkets möjligheter att utöva sina rättigheter, få tillgång till utbildning och förbättrade försörjningsmöjligheter.

– Vi är så glada att vi fått möjlighet att genomföra detta projekt i Kamerun tillsammans med WWF. I det här projektet tillvaratar vi expertis och möjligheter från Plan International och WWF – i samarbete med Baka-folket själva, säger Sofia Gustafsson, på plats i Kamerun och programsamordnare på Plan International Sverige.

För mer information kontakta:Johan Bååthe, kommunikations- och insamlingschef, Plan International Sverige, 070 975 99 16