Tre av Plan Internationals medarbetare i Sydsudan kidnappades – har släppts fria

UPPDATERING De tio hjälparbetarna, varav tre från Plan International, som i slutet av april kidnappades...

UPPDATERING

De tio hjälparbetarna, varav tre från Plan International, som i slutet av april kidnappades i Sydsudan har nu släppts fria. Våra medarbetare befinner sig just nu tillsammans med vårt team i huvudstaden Juba och ska inom kort återförenas med sina familjer.

Det var under en resa mellan städerna Yei Town och Tore den 25 april som hjälparbetarna försvann. Plan International har sedan kidnappningen blev känd arbetat tillsammans med våra partnerorganisationer och berörda myndigheter för att hitta en lösning på situationen. Säkerheten för våra medarbetare och deras familjer är oerhört viktig för oss som organisation. Vi arbetar nu för att göra vårt yttersta att säkerställa att våra medarbetare får det stöd de behöver.

Plan International har funnits på plats i Sydsudan sedan 2006. Vi arbetar med mer än 28 000 barn för att nå långsiktiga resultat i ett land som har fått lida i decennier av konflikter. Vårt främsta fokus i landet är att stärka barns rättigheter till utbildning, hälsa, skydd och ekonomisk säkerhet.