Tjejmilen 2017: Över 3 000 tjejer springer #förhenne

I morgon lördag är det dags för Tjejmilen i Stockholm. Trenden att springa för en god sak växer och i år kommer drygt 3 000 tjejer springa loppet för flickors rätt till utbildning tillsammans med Plan International Sverige.

I morgon lördag är det dags för Tjejmilen i Stockholm. Trenden att springa för en god sak växer och i år kommer drygt 3 000 tjejer springa loppet för flickors rätt till utbildning tillsammans med Plan International Sverige.

Tjejmilen och Plan International Sverige har under många år samarbetat för att stärka flickors rättigheter. De som springer loppet kan välja en förhöjd avgift och därmed springa med rosa nummerlapp och för flickor. I år springer var tionde löpare för flickors rätt till utbildning.

– Utbildning är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom, det ger flickorna makten att ta kontroll över sina egna liv. Att tusentals Tjejmilen-joggare är med oss i detta viktiga arbete är fantastiskt och jag ser fram emot att få springa loppet tillsammans med dem. Ju fler vi är som tar ställning desto starkare blir vår röst, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Plan International kämpar för flickors rättigheter och att alla flickor ska ha rätt till utbildning, att bestämma över sina egna kroppar och sina egna liv. En utbildad flicka har större möjligheter forma sin egen framtid. Hon gifter sig ofta senare i livet, föder vanligtvis barn senare, får i de flesta fall färre och friskare barn och ökar sina chanser att ta sig och sina barn ur fattigdom.

Författaren Moa Herngren är en av de som springer Tjejmilen #förhenne.

– Jag har sprungit Tjejmilen med Plan International Sverige för flickors rättigheter tidigare och det känns viktigt att visa mitt fortsatta stöd för en organisation som gör ett otroligt viktigt arbete för alla de miljoner små tjejer som diskrimineras runt om i världen. Genom att springa hoppas jag kunna hjälpa till att sprida budskapet så att fler engagerar sig och ger de här flickorna ett bättre liv, säger Moa Herngren.

Under loppet finns Plan International Sverige på plats på Gärdet och längs banan. Besök oss gärna! Vi vill träffa alla eldsjälar som tillsammans med oss kämpar för flickors rätt till utbildning.

Om TjejmilenTjejmilen är Sveriges största motionslopp för kvinnor. Loppet startade 1984 och var då pionjär och föregångare när det gäller att vända sig enbart till kvinnor. I år vill Tjejmilen fira alla fina insatser med Sportamore After Run, ett event där deltagarna direkt efter loppet kan njuta av mat, musik och dryck tillsammans med Robin Bengtsson, Wiktoria, Kamferdrops, dj-duon Kärlekståget samt Mia och Peg Parnevik.