Priya, 8, Riskerar att kidnappas – på vägen till skolan

Åttaåriga Priya bor i ett av Delhis fattigaste områden. Hon är redan väl medveten om att det är stora skillnader mellan hur flickor och pojkar behandlas.
– Jag vill inte vara ute ensam när det är mörkt. Jag är rädd för att någon ska kidnappa mig, säger Priya.

Våld, trakasserier och övergrepp mot flickor är vanligt i Delhi. Många föräldrar begränsar sina döttrars frihet och håller dem inomhus i ett försök att skydda dem.

– Flickor är inte säkra här. Det kommer att vara svårt att låta Priya gå ut ensam efter att hon har kommit i puberteten. Jag kommer att försöka följa henne var hon än går, säger Priyas mamma, som oroar sig för att dottern ska föras bort och utsättas för övergrepp.

Våld och övergrepp tillhör vardagen

Brist på respekt leder till trakasserier och många flickor i området är rädda för att vara ute ensamma. Här finns få platser för barnen att träffas och leka på. Gatlyktor saknas, så efter solnedgången blir det becksvart. Dessutom är det många vuxna som saknar arbete och har fastnat i alkohol- och drogberoende. Alla dessa faktorer skapar en otrygg miljö för barn.

– En dag var det en flicka som blev bortförd när hon var på väg till skolan. Två dagar senare hittades hon, då var hon i mycket dåligt skick, säger Priyas mamma.

Bli Flickafadder idag!