eller

Hur ställer sig Plan International till vaccin mot Covid-19?

PI_Logo_RGB_blue
Covid-19 pandemin fortsätter vara den mest utmanande hälsokrisen världen har stått inför på länge. De länder vi arbetar i har påverkats i varierande grad, men i nästan alla samhällen har barns liv förändrats på ett grundläggande sätt med olika lokala restriktioner och förhållningsregler som styr vardagen.

Vår erfarenhet visar att risken för våld, övergrepp, barnäktenskap och avbruten skolgång ökar vid kriser. Att känna sig isolerad och rädd för sin nya verklighet och för själva viruset är det sista som barn behöver, och flickor drabbas ofta hårt.

Plan International grundsyn är därför att det är viktigt att alla ska få tillgång till vaccin mot Covid-19 så snart som möjligt eftersom en långvarig pandemi kommer att fortsätta att förvärra situationen för de mest utsatta människorna i världen. Vi vill att vaccinet fördelas rättvist på grundval av länders behov och inte betalningsförmåga. Med det sagt har vi ännu inte fått information om hur långt olika länder kommit med sin vaccinering av befolkningen.

Våra kollegor i länderna där vi är verksamma jobbar under hårda förhållanden men gör sitt bästa för att fadderverksamheten ska kunna löpa på som vanligt i så stor utsträckning som möjligt. Plan Internationals arbetsmodell med lokala partners gör det möjligt för oss att fortfarande finns på plats runt om i världen och att fortsätta genomföra projekt och program för barns rättigheter och flickors lika villkor. Läs mer om vårt arbete här.

Har du ett fadderbarn som du undrar över rekommenderar vi dig att skicka en hälsning via Min sida så kan vi skicka vidare ditt brev till våra kollegor som kommer leverera brevet så fort det är möjligt!
PI_Logo_RGB_blue
Plan International Sverige
Plan International Sverige
8 juli 2021
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.