eller

Hur påverkas mitt fadderbarn av Covid-19?

5
PI_Logo_RGB_blue
Covid-19 är den mest utmanande hälsokrisen världen har stått inför på länge. Vi är oroade över vilka konsekvenser det nya coronaviruset får i fattigare länder med svagare hälsosystem och sociala skyddsnät. Här kan du läsa mer om hur Plan International jobbar kring Covid-19 och hur du kan stötta oss i det arbetet.

Plan International finns fortsatt på plats runt om i världen och arbetar för barns rättigheter. Tillsammans med våra samarbetsorganisationer har vi därför en god insyn i hur barnen påverkas av situationen. Vi analyserar kontinuerligt hur Covid-19 påverkar situationen för barn i de länder där vi arbetar och hur vi bäst ska kunna fortsätta stödja dem under hela den här krisen.

Våra kollegor i fält jobbar under hårda förhållanden just nu och gör sitt bästa för att fadderverksamheten ska kunna löpa på som vanligt i så stor utsträckning som möjligt - samtidigt som de måste förhålla sig till de lokala regler och restriktioner som finns, på ett smittssäkert sätt. 

Pandemin innebär bland annat att brevväxlingen mellan faddrar och fadderbarn är kraftigt fördröjd i vissa länder. Det beror främst på att rörligheten har inskränkts i många länder och därmed går det inte alltid att leverera brev lika ofta som tidigare vilket skapat en backlog. Detta påverkar även andra fadderuppdateringar vi vanligtvis skickar ut, exempelvis årsrapporter. Vi kommer kunna ta emot ditt brev som vanligt men vill förbereda dig på att svaret kan komma att dröja, eller i vissa helt fall utebli. Då får du gärna skicka ett nytt brev, då brev är det absolut bästa sättet att få veta hur ditt fadderbarn har det. I vissa fall kan du också få svar från någon annan i fadderbarnets familj eller av en Planmedarbetare på plats.

Att pandemin påverkar oss alla står klart, men vi kan i nuläget inte säga exakt hur många fadderbarn som har drabbats, eller på vilket sätt, men är trygga i vetskapen att våra kollegor runt om i världen varje dag gör sitt bästa för att verksamheten ska kunna fortlöpa och ge stöd till de barn och familjer som behöver det som mest.

Vi hoppas på visad förståelse för att kommunikationen fortsatt är begränsad under den här tiden och vill tacka för ditt stöd som fadder - det har aldrig varit viktigare!
PI_Logo_RGB_blue
Plan International Sverige
Plan International Sverige
24 mars 2020 (Uppdaterad 8 juli 2021)
Hej,
Mitt sista brev till mitt fadderbarn gick iväg den 5/4. Kan ni se om det kom fram eller om det sitter fast i väntan på att levereras?
Vet barnen om situationen och att våra brev och meddelanden sitter fast, jag tänker att det måste kännas övergivet att vänta på något som inte kommer fram?
MVH
Bengt
25 maj 2020
PI_Logo_RGB_blue
Hej, tack för ditt meddelande och för ditt visade engagemang!
Ditt brev har skickats iväg från oss, men våra kollegor i Bangladesh arbetar fortfarande hemma på inrådan av de lokala myndigheterna i landet. Jag kan därför inte bekräfta att brevet har kunnat levererats till ditt fadderbarn ännu. Alla fadderfamiljer är dock införstådda i detta och de fördröjningar som kommer till följd av restriktionerna med Covid 19. Alla brev kommer självklart att levereras så fort det finns en möjlighet till det, och du kommer få en mejlnotis när det finns ett svar att läsa. Stort tack för att du fadder hos oss och hjälper oss att göra skillnad för många barn och deras familjer!
PI_Logo_RGB_blue
25 maj 2020
Hej jag  har skrivit brev 18 mars 2020 tiii mitt fadderbarn Afrika hälsningar!  Till fadderbarnet jag hoppas stt hon mår bra med familjen
3 juni 2020
Hej har  s mailat. Till  mitt fadderbarn ser att hon inte har svarat   Hoppas att hon mår bra med familjen kram
3 juni 2020
PI_Logo_RGB_blue
Hej,
Tack för ditt meddelande!
Vad roligt att du skickat en hälsning till ditt fadderbarn, det brukar vara mycket uppskattat. Brevväxling kan, som du kanske känner till, ta lite längre tid än vanligt just nu på grund av restriktioner kopplade kring Covid-19, men så fort det finns ett svar att läsa från ditt fadderbarn kommer du få en mejlnotis om detta.
Ha en fin fortsatt dag!
PI_Logo_RGB_blue
4 juni 2020
Skriv ett nytt inlägg

Hur kan vi hjälpa dig?

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.