Kända profiler springer Tjejmilen för flickors framtid

Tjejmilen och barnrättsorganisationen Plan International Sverige har samarbetat i många år för att stärka flickors rättigheter. Deltagarna i årets lopp har möjlighet att stötta organisationen genom att betala en extra summa för en rosa nummerlapp – och springa för flickors framtid.

Genom åren har tusentals deltagare i Tjejmilen stöttat Plan International och valt att springa med rosa nummerlapp. I år är inget undantag. Kända profiler som löptränaren Elmina Saksi, träningsentreprenören Anna Jonasson, skådespelerskan Nikita Uggla och doulan Lovisa Rosell väljer att springa för flickors rättigheter.

— Jag är galet glad och stolt över att få springa för Plan International och tjejers rättigheter i år igen. Att springa med rosa nummerlapp gör att loppet känns extra meningsfullt, säger träningsentreprenören och bloggaren Anna Jonasson, som för åttonde gången springer Tjejmilen tillsammans med Plan International. Genom åren har hon sprungit med både sina systrar, sin dotter och sina vänner.

Precis som Tjejmilen har Plan International ett extra fokus på tjejer. Varje dag arbetar de för flickors rättigheter, eftersom världen fortfarande inte är jämställd och flickor tillhör en av de mest diskriminerade grupperna. En av fem flickor i världen är gifta, vissa så unga som 11 år, och många utsätts för våld och övergrepp. Miljontals flickor tvingas dessutom sluta skolan. Varje rosa nummerlapp bidrar till att förändra flickors framtid.

— När jag springer i mål och vet att jag springer för flickors rättigheter – ger det mig en extra kick, säger den personliga tränaren och löparcoachen Elmina Saksi.

Tjejmilen är Nordens största evenemang endast för kvinnor och äger rum den 2 september på Gärdet i Stockholm. Plan International Sverige kommer att vara på plats för att berätta mer om deras globala arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor samt för att heja på alla som springer. Mer information om Tjejmilen finns på Tjejmilen.se