Spring Tjejmilen för flickors rättigheter

Tjejmilen och Plan International har ett mångårigt samarbete bakom sig för att stärka flickors rättigheter. Nu går Tjejmilen för första gången in och aktivt skänker pengar genom att dubbla insatsen från de som anmäler sig.

Tjejmilen och Plan International har ett mångårigt samarbete bakom sig för att stärka flickors rättigheter. Nu går Tjejmilen för första gången in och aktivt skänker pengar genom att dubbla insatsen från de som anmäler sig.

När du anmäler dig till Tjejmilen kan du samtidigt skänka 50 kronor till Plan International, då får du en rosa nummerlapp. Det är ett sätt att visa att du stödjer flickors rättigheter i världen. Hittills har cirka tio procent av alla tjejer som anmält sig till loppet också valt att bidra med 50 kronor till Plan International. Tjejmilen har de senaste åren haft drygt 30 000 anmälda deltagare.

Mellan 25 april och 1 maj skänker Tjejmilen 50 kronor till Plan International för varje ny anmäld tjej som gör samma sak.

– Vi tycker att det känns väldigt bra att under en intensiv vecka försöka samla in extra mycket pengar till Plan Internationals viktiga arbete för flickors rättigheter. Det blir spännande att se hur mycket vi ska matcha med efter nästa vecka. Kom igen tjejer – nu gör vi det här tillsammans, säger Kristina Rosenberg på Tjejmilen.

– Vi är oerhört glada över att Tjejmilen uppmuntrar deltagarnas fantastiska engagemang för flickors rättigheter. Vår förhoppning är att alla som springer Tjejmilen ska ta ställning, säger Jessica Zimmerman, marknadschef, Plan International.

Tjejmilen, som i år går den 3 september, är Sveriges största motionslopp för kvinnor. Loppet startade 1984 och var då pionjär och föregångare, när det gäller att vända sig enbart till kvinnor. Premiären lockade drygt 2000 kvinnor – i år springer över 30 000 kvinnor loppet. Mer info om Tjejmilen finns på Tjejmilen.se.