​Alice Svensson släpper låt för flickors rättigheter

​Idag släpps låten Woman med Alice Svensson till förmån för barnrättsorganisationen Plan International. Alice Svensson, tidigare deltagare i Idol, har ett starkt engagemang för flickors rättigheter. "Woman" är inspirerad av hennes egna upplevelser som ung kvinna, och alla intäkter går till Plan Internationals arbete.

Idag släpps låten Woman med Alice Svensson till förmån för barnrättsorganisationen Plan International.

Alice Svensson är tidigare deltagare i Idol och har ett tydligt engagemang för flickors rättigheter.

Woman är inspirerad av hennes egna upplevelser som ung kvinna, och alla intäkter går till Plan Internationals arbete.

-Jag tycker att Plan International alltid gjort ett bra jobb som matchar mina värderingar. Jag gillar arbetet med projekt för samhällets helhet och inte bara för individer. Jag brinner för flickors rättigheter i alla delar och situationer i världen, säger Alice Svensson.

Låten Woman skrevs efter en resa till Vietnam för programmet Spårlöst Special där hon besökte Plan Internationals arbete.

– Vi är glada för Alice starka och tydliga engagemang för flickors rättigheter, hon är en bra ambassadör och en röst som kan nå ut brett med budskap om flickors villkor och förutsättningar i världen, säger Jessica Zimmerman, marknadschef på Plan International Sverige.

Woman är skriven utav Ellen Tollbom Berg och producerad utav Moh Denebi.

Lyssna på Woman på Spotify

Köp låten på iTunes och gör skillnad!

Spårlöst Special med Alice Svensson sänds söndag 20 november.