Ida och Maja från ungdomsrådet ställs ut på Fotografiska

Malala Yousafzai, Dalai Lama och Zara Larsson. Och så Ida Engblom och Maja Lundqvist. I fotoutställningen We Have a Dream på Fotografiska i Stockholm porträtteras några av världens stora inspiratörer med budskapet att ingenting är omöjligt.

Malala Yousafzai, Dalai Lama och Zara Larsson. Och så Ida Engblom och Maja Lundqvist.

I fotoutställningen We Have a Dream på Fotografiska i Stockholm porträtteras några av världens stora inspiratörer med budskapet att ingenting är omöjligt.

Ida och Maja är medlemmar i Plan Internationals Sveriges Ungdomsråd, och är två av de utvalda.

– Jag är med för att jag vill inspirera människor att ta tag i sina drömmar och kunna påverka, men framförallt vill jag inspirera unga människor som inte har en organisation bakom sig, säger Maja 17 år. Det är viktigt för att våga ta steget. Tillsammans kan vi skapa en bättre värld

Att ha en dröm är en stark drivkraft. Fotografen Albert Wiking och skribenten Oscar Edlund har i över ett decennium samlat in 114 porträtt på människor med berättelser från hela världen.

– Människorna i det här projektet är bevis för att det går att förändra. På lika villkor står de alla tillsammans med sitt porträtt, sin berättelse och sin egen dröm om en medmänskligare värld. Från Lund till 38:e våningen på FN-skrapan i New York. Från Kofi Annan till Ida Engblom i Karlstad. Alla har någon gång börjat med att drömma, berättar fotografen Albert Wiking.

Ida Engblom står barfota som ett sagoväsen i en skog. Hennes berättelse berör den utsatthet hon kände under hennes år som mobbad i skolan. Idag vill hon stärka andra i samma situation.

– Jag vill bidra med hela mig, och inspirera folk att följa sina drömmar och tro på sig själva. Utsatta inte ska känna sig ensamma. Jag vet vilka fina och starka personer vi är!

We Have A Dream visas på Fotografiska i Stockholm under perioden 9 december 2016-19 februari 2017.