Kjell Bergqvist lackar ur på årets julklapp

Plan Internationals egna "anti-tomte" Kjell Bergqvist är trött på julkommersen - och särskilt på det faktum att årets julklapp är robotdammsugaren. I år förväntas svenskarna lägga 75 miljarder kronor på julhandeln – trots att antalet människor på flykt i världen inte varit större sedan andra världskriget.

Plan Internationals egna “anti-tomte” Kjell Bergqvist är trött på julkommersen – och särskilt på det faktum att robotdammsugaren har valts till årets julklapp. I år förväntas svenskarna lägga 75 miljarder kronor på julhandeln, trots att antalet människor på flykt i världen inte varit större sedan andra världskriget.

“Jag blir lika förvånad varje år när julhandeln drar igång igen. Många mår ju väldigt dåligt av det där. Vad ska jag köpa till den och den? Kanske iväg och panikköpa något dagen före julafton”, säger Kjell Bergqvist – skådespelare och fadder i Plan International sedan verksamheten startade i Sverige.

Plan International har i år en julkampanj där Kjell Bergqvist ifrågasätter julhandeln i ett antal filmer i sociala medier. Budskapet handlar om att ge något som räcker längre – till exempel genom att skapa framtid för barn genom att få flickor att lära sig läsa eller att hjälpa barn på flykt.

“Det sägs också vara vetenskapligt bevisat att den som ger bort något blir ännu lite gladare än den som får. Det är intressant tycker jag”, säger Kjell Bergqvist. Hitta fler julklappar i vår gåvoshop.

För mer information, kontakta Sofia Klemming Nordenskiöld, tel 0768-605560.