Plan International och Stendahls vinner prestigefylld reklamtävling

Martin Onsholm, AD på Stendahls och Nathalie Piehl, avdelningschef insamling och kommunikation på Plan International Sverige.

Den 8 november arrangerades Ocean Outdoors årliga tävling, Digital Creative Competition. Reklambyrån Stendahls och barnrättsorganisationen Plan International Sverige deltog med bidraget "Next Stop Marriage”. Bidraget, som kastar ljus över de utmaningar flickor står inför, tog hem förstaplatsen i Non-Profit-kategorin.

Digital Creative Competition, eller DCC som den kallas, skiljer sig från många andra tävlingar inom reklam- och kommunikationsbranschen. Här hyllas inte en redan genomförd kampanj, utan det är själva idén som står i centrum. Tävlingen anordnades för tredje gången och omfattar tre kategorier i Sverige: Commercial, Non-Profit samt Students. Tävlingen öppnades även för deltagande från hela Norden, där både små och stora byråer, mindre välkända såväl som etablerade varumärken, har deltagit i årets upplaga. Den vinst som nu tillfaller Plan International innebär medieutrymme i form av digital utomhusreklam till ett värde av två miljoner svenska kronor.

  Vi är mycket tacksamma för möjligheten att synliggöra de utmaningar flickor möter och kunna bidra till att förändra flickors framtid. Det är en fantastisk chans för oss, och vi är glada att Stendahls ville tävla för vår sak, säger Nathalie Piehl, avdelningschef för insamling och kommunikation på Plan International Sverige.

Juryns motivering:

Digitala utomhustavlor i anslutning till kollektivtrafiken når människor när de väntar på nästa buss, tåg eller spårvagn. En betydligt mer dramatisk resa väntar för en annan grupp i världen. Varje dag tvingas 30 000 flickor in i äktenskap de inte valt. För många är det början på en resa av våld, övergrepp och isolering. Genom att koppla ihop utomhusskärmar med tidtabellen visas inte bara nästa avgång, utan också de flickor som hinner giftas bort under väntetiden.