Molly Nutley ny ambassadör för Plan International Sverige

​Den svenska skådespelaren Molly Nutley blir ny ambassadör för Plan International Sverige. Ett långsiktigt samarbete där hon på olika sätt kommer vara delaktig i frågor kring barns rättigheter med särskilt fokus på flickors utsatthet. – Jag är superglad över att få engagera mig i Plan International Sveriges arbete för barn runt om i världen, säger Molly Nutley.

Den svenska skådespelaren Molly Nutley blir ny ambassadör för Plan International Sverige. Ett långsiktigt samarbete där hon på olika sätt kommer vara delaktig i frågor kring barns rättigheter med särskilt fokus på flickors utsatthet. 

– Jag är superglad över att få engagera mig i Plan International Sveriges arbete för barn runt om i världen. Det finns så mycket orättvisa där barn, och särskilt flickor, växer upp under tuffa villkor. Jag kan inte tänka mig något viktigare än att få vara med och ge dem en röst, säger Molly Nutley.

Samarbetet är ett naturligt steg i Plan Internationals arbete att driva frågor och mobilisera krafter för flickors rättigheter. I många länder är flickor en av de mest utsatta grupperna. De får inte gå i skolan, de tvingas gifta sig unga, utsätts för våld och många får barn medan de själva är barn. 

– Vi är oerhört glada över att få Molly Nutley som ambassadör. Hon har varit ute och sett vår verksamhet i Tanzania och är så genuin i sitt engagemang. Molly brinner verkligen för barns rättigheter och har stor empati. Hon är en jättefin förebild och en stark röst för flickor, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare för Plan International Sverige.

I december 2016 reste Molly Nutley med Plan International Sverige och Musikhjälpen till Tanzania och träffade barn som flytt från kriget i Burundi.

– Den resan förändrade mitt liv. Jag glömmer aldrig mötena med barn och ungdomar i flyktinglägren. De gick i skolan och kämpade så hårt för att skapa sig en framtid – trots att de hade förlorat allt. Jag var också så imponerad av Plan Internationals arbete för att stödja barnen och ge dem platser där de kunde leka och bara vara barn, berättar Molly Nutley.

Den omtyckta skådespelerskan, som nyligen avslutat inspelningen av filmen “Vilken jävla cirkus”, i regi av Mollys mamma Helena Bergström, kommer på olika sätt framöver att vara aktiv och synlig i Plan International Sveriges aktiviteter.  Molly Nutley har under många år arbetat som skådespelare och medverkat i filmer som “Så olika”, “Tjockare än vatten” och “Änglagård – tredje gången gillt”. Hon har också varit med i TV4:s program “Let’s Dance” 2012.

För mer information och intervjuer med Molly Nutley, kontakta: Sofia Klemming Nordenskiöld, pressansvarig på Plan International Sverige.Tel: 08-58775564, Mejl: sofia.nordenskiold@plansverige.org