Hanna Persson ny ambassadör för Plan International Sverige

Hanna Persson Plan International Sverigs nya ambassadör

Programledaren och bloggaren Hanna "HanaPee" Persson blir ny ambassadör för Plan International Sverige. Ett långsiktigt samarbete där Hanna Persson kommer engagera sig i frågor om flickors rättigheter och jämställdhet.

Programledaren och bloggaren Hanna “HanaPee” Persson blir ny ambassadör för Plan International Sverige. Ett långsiktigt samarbete där Hanna Persson kommer engagera sig i frågor om flickors rättigheter och jämställdhet.

“Jag är så sjukt glad, stolt och tacksam över att få vara med i Plan International Sveriges arbete för barn runt om i världen. Jag kan inte tänka mig något viktigare än att få ge just flickor en extra röst”, säger Hanna Persson.

Samarbetet är ett steg i Plan Internationals arbete att driva frågor och mobilisera krafter för flickors rättigheter. I många länder är flickor dubbelt diskriminerade, både på grund av sitt kön och sin ålder. De får inte gå i skolan, de tvingas gifta sig unga och många flickor får barn medan de själva är barn.

“Vi är oerhört glada över att Hanna Persson blir ambassadör för oss. Hon har besökt vår verksamhet i Guatemala och sett Plan Internationals program för barn med funktionsnedsättningar. Hanna brinner verkligen för flickors rättigheter och är en stark förebild”, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare för Plan International Sverige.

Under temat “Alla har rätt att funka olika” reste Hanna Persson i december 2018 med Plan International Sverige och Musikhjälpen till Jalapa i Guatemala och träffade barn med funktionsnedsättningar. Hanna kommer framöver vara delaktig i Plan Internationals frågor kring jämställdhet och skapa engagemang kring flickors situation i världen. Den första frågan hon kommer engagera sig i är mens – en central fråga för flickors rättigheter och global utveckling.

“Jag har levt i en väldigt skyddad värld hittills men hoppas att kunna ge flickor rättvisa. Mens ska inte vara ett hinder för flickor! Jag ser så mycket fram emot att få vara med och bryta tystnaden, skammen och tabun kring mens”, säger Hanna Persson.

För mer information och intervjuer med Hanna Persson vänligen kontakta:

Sofia Klemming Nordenskiöld, pressansvarig på Plan International Sverige, tel: 08-587 755 64, mejl: sofia.nordenskiold@plansverige.org