Postkodlotteriets årliga utdelning: 21 miljoner till barns rättigheter

Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.
Generalsekreterare Mariann Eriksson med checken från Postkodlotteriet.

Postkodlotteriet fortsätter bidra till Plan International Sveriges arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor med ett grundstöd på 21 miljoner kronor.

–       Vi vill verkligen tacka Postkodlotteriet och lottköparna för det årliga stödet som gör det möjligt för oss att fortsätta arbeta för barns rättigheter och flickors lika villkor. Dessutom är vi oerhört glada för att vi och WaterAid fått bidrag till ett drömprojekt för att stärka tjejer och öka menshälsan i Bangladesh, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige.

Plan International Sverige har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2009. Totalt har organisationen mottagit drygt 300 miljoner kronor, varav 59,6 miljoner har gått till olika riktade insatser som att stötta unga tjejer i Senegal, att stärka sexualundervisningen i Malawi och nu även att bryta tabun och öka menshälsan i Bangladesh. Det icke öronmärkta basstödet är ovärderligt för det dagliga arbetet för barns rättigheter i våra programländer.

#Postkodeffekten 

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Alla lottköpare bidrar till överskottet som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det är #postkodeffekten Tillsammans gör vi skillnad!