Bli fadder

Telefontider givarservice:
Måndag–torsdag 10.00–15.00
Lunchstängt alla dagar 12.00–13.00

Box 92150, 120 08 STOCKHOLM
Org.nr. 802404-9150
ID ideell organisation: 802404-9150

företagssamarbeten Tillsammans för barn och unga

Med våra företagspartner har vi åstadkommit långsiktiga förändringar för hundratusentals barn och unga i några av världens allra mest utsatta områden. Här kan du läsa om några exempel på vad vi har gjort tillsammans.

Clas Ohlson Foundation ger

7000 barn en möjlighet till skolgång

Efter ett lyckat projekt fortsätter Clas Ohlson Foundation att stötta Plan Internationals arbete med utbildning för flickor från flyktingfamiljer i norra Kamerun. Två miljoner människor har tvingats på flykt sedan terrorgruppen Boko Haram för tio år sedan inledde sin offensiv. Barnens utbildning är en livlina och ett hopp om en bättre framtid i en extremt svår och utsatt tillvaro. Med det fortsatta stödet från Clas Ohlson Foundation kommer ytterligare 7 000 barn, varav 5 000 flickor, i Kamerun kunna gå i skolan!

Läs mer

Samarbetet med ACCENTURE

som skapade 12 000 jobb i Uganda

Tillsammans med det globala konsultföretaget Accenture, lokala företag i Uganda och med stöd från Sida startades projektet A Working Future, med målet att skapa nya arbetstillfällen för unga på Ugandas Landsbygd. Resultatet blev överväldigande. 12 000 ungdomar skaffade sig egen försörjning och fick på vägen både självförtroende och framtidstro.

Läs mer 

Flicka som målar likamedtecken på kinden

Monki – en stark röst för flickors rättigheter

Varumärket Monki arbetar aktivt för jämställdhet och unga kvinnors rättigheter. I sina butiker och kommunikationskanaler uppmärksammar de ämnen som är viktiga för flickor och unga kvinnor i dag. Tillsammans med Plan International har de arbetat för flickors lika villkor sedan 2013.

Läs mer 

Dåderman gör skillnad för världens flickor

Genom att låta företaget vara med och finansiera ett av Plan Internationals projekt känner Robert och Karolina Dåderman att de är med och gör skillnad.
– Det har känts jättebra att se att det vi bidrar till faktiskt ger resultat, säger Karolina Dåderman.

Läs mer