Under hösten 2016  samarbetar Plan International Sverige och TV4-gruppen med tv-programmet Spårlöst Special i Sjuan. I fyra olika avsnitt reser skådespelaren Malin Arvidsson, Panetozmedlemmen Nebeyu Baheru, sångerskan Alice Svensson och boxaren George Scott tillbaka till sina respektive födelseländer.

Samtidigt som de söker sina rötter i programmet Spårlöst Special får de besöka och lära sig mer om Plan Internationals verksamhet i El SalvadorEtiopienVietnam och Liberia och se arbetet med att förbättra möjligheterna för en tryggare framtid.

– De fyra huvudpersonerna fick förutsättningar att växa upp i Sverige och därmed också möjlighet till bland annat utbildning. I de här avsnitten av Spårlöst får tittarna en inblick i vårt arbete med att skapa en bättre uppväxt för alla barn – inte minst för flickorna som allt för ofta tvingas avstå utbildning just för att de är flickor. Vi hoppas att det ska väcka engagemang för alla barns rättigheter, säger Anna Hägg-Sjöquist, generalsekreterare för Plan International Sverige.

I Spårlöst special besöker deltagarna Plan Internationals projekt som arbetar med utbildning, flickors rättigheter, mikrofinansiering och yrkesutbildning för unga.

Spårlöst Special visas under fyra söndagar i november i Sjuan:
Del 1 med Malin Arvidsson, 6 november.
Del 2 med Nebeyu Baheru, 13 november.
Del 3 med Alice Svensson, 20 november.
Del 4 med George Scott, 27 november.